Foto: Publicitātes foto
Nākamnedēļ, 19. jūlijā, ar garās distances posmu, kas norisināsies pie Pļaviņām, tiks atklāts 2020. gada Latvijas čempionāts orientēšanās sportā. Šogad Latvijas čempionāts norisināsies piecos posmos – garā distance, sprints un sprinta stafete, vidējā distance un stafete, maratons un nakts posms.

Par spīti tam, ka pavasarī ārkārtas situācijas dēļ aizvadīti trīs mēneši bez sacensībām, Latvijas orientēšanās čempionāta sezona norisināsies gandrīz bez izmaiņām. Šogad Latvijas orientēšanās čempionāta posmos ieviests jaunums – katrās sacensībās tiks pieaicināts instruktors, kas sniegs bezmaksas apmācību orientēšanās sportā. Tas nozīmē, ka arī cilvēki bez iepriekšējām zināšanām orientēšanās sportā tiek aicināti piedalīties sacensībās, lai gūtu savu pirmo orientēšanās pieredzi un iepazītu šo sporta veidu.

"Latvijas Kausa 20. sezonu svinam ar dalībnieku pieaugumu un jaunu sadarbības partneru piesaisti. Latvijas Orientēšanās federācijas galvenais mērķis ir iesaistīt orientēšanās kustībā pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju, ko ikdienā darām katru gadu ap 500 sacensības visā Latvijā. Priecājamies, ka katru gadu mūsu rindām pievienojas jauni, aktīvi cilvēki, kuriem orientēšanās kļūst par mūža aizraušanos," dalās Latvijas Orientēšanās federācijas projektu vadītājs Matīss Ratnieks.

Latvijas orientēšanās čempionāts un Latvijas kauss šogad norisinās no jūnija līdz oktobrim. Sacensībās tiks noskaidroti gan labākie individuālie sportisti, gan labākie orientēšanās klubi. Tāpat septembrī norisināsies ikgadējais Latvijas skolu orientēšanās kauss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!