Foto: Shutterstock

Pēkšņā nāvē 59 gadu vecumā miris viens no labākajiem spēlētājiem Rīgas "Celtnieka" handbola meistarkomandas vēsturē Sergejs Demidovs, informēja Latvijas Handbola federācijā (LHF).

Kā norāda LHF, Demidovs bijis viens no pirmajiem padomju handbolistiem, kurš 1989. gadā devās spēlēt uz ārzemēm – uz "Sandefjord" komandu Norvēģijā. Tur viņš jau pirmajā sezonā iekaroja simpātijas un atzinību, kļuva par vienu no labākajiem spēlētājiem, bet vēlāk arī tika atzīts par labāko spēlētāju.

Pēc spēlētāja karjeras beigām Demidovs aktīvi darbojās Norvēģijas handbolā ar jaunajiem spēlētājiem – viņš bija Norvēģijas handbola federācijas speciālists darbā ar jaunajiem handbolistiem, tad viņš vadīja Norvēģijas labāko sporta ģimnāziju.

Demidovs ieradās Rīgā 1980. gadā no Temirtau Kazahstānā, bet dzimis viņš ir Krievijā – nelielā ciematā pie Viksas pilsētiņas toreizējā Gorkijas apgabalā. Četru gadu vecumā ar ģimeni pārcēlies uz Temirtau.

Demidovs bijis arī PSRS izlases spēlētājs, bet slimības dēļ viņš izkrita no izlases sastāva, kas gatavojās 1988. gada olimpiskajām spēlēm Seulā, norāda LHF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!