Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks trešdien Veikfīldā "Production Park" studijā "MTK Global" rīkotā turnīra "Golden Contract" finālā pussmagajā svarā pārspēja Vācijas pārstāvi Seržu Mišelu.

Uzvara "Golden Contract" turnīrā Bolotņikam garantē divu gadu līgumu ar promoteru kompāniju "MTK Global", kas viņam nodrošinās vismaz piecas cīņas. Tāpat viņš nopelnījis arī naudas balvu. Vēl viņš šajā cīņā aizstāvēja savu WBO Eiropas čempiona titulu pussmagajā svarā.

Pirmais raunds abu bokseru izpildījumā bija līdzīgs, bet jau otrajā raundā Bolotņiks darbojās ar pārsvaru, kontrolējot ringa centru. Turpinājumā abi bokseri bieži izdarīja sitienus, pārsvarā atduroties blokā, savukārt ceturtajā raundā latvietis pretiniekam pārsita degunu. Tiesa, brīdi vēlāk arī Mišels izcēlās ar trāpīgu sitienu. Raunda izskaņā ar saviem sitieniem pa ķermeni pamatīgi apdullināja savu pretinieku, kas ļāva izdarīt vēl vairākus precīzus sitienus.

Cīņas vidū, piektajā raundā, Mišels joprojām darbojās lēnīgi. Bolotņiks to izmantoja, un pēc spēcīga sitiena ringa stūrī tiesnesis Mišelam veica atskaiti. Vācijas pārstāvis cīņu varēja turpināt. Latvijas bokseris turpināja pretinieku spiest ringa virvēs, bet septītajā raundā viņam atkal izdevās labas kombinācijas un trāpījumi pretiniekam. Astoto raundu Mišels iesāka veiksmīgāk, bet noslēgumā atkal cīņa atgriezās iepriekšējās sliedēs.

Priekšpēdējā trīsminūtē Bolotņiks atkal biju tuvu pretinieka nokautēšanai, Mišels pēc sitienu kombinācijas bija apdullis, taču spēja pēdējiem spēkiem noturēties kājās. Vācijas pārstāvim šajā cīņā pēdējā raundā vajadzēja nokautu, lai uzvarētu, tomēr Bolotņiks turpināja dominēt. 15 sekundes pirms cīņas beigām Mišela treneris pārtrauca cīņu, ļaujot latvietim izcīnīt uzvaru.

30 gadus vecais Bolotņiks karjeras laikā uzvarējis 18 no 24 cīņām. Kopš viņš pārgājis uz pussmago svara kategoriju, viņš zaudējumus nav piedzīvojis. Tikmēr 32 gadus vecais Mišels, kurš tiek dēvēts par "bavāriešu snaiperi", profesionālās karjeras laikā ringā kāpis 13 reizes, izcīnot 11 uzvaras, astoņas no tām ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!