Foto: F64
Pieredzes bagātais Evars Kelšniks nolēmis beigt karjeru Latvijas izlasē, pirmdien ziņo portāls "Sportacentrs.com".

Sākotnēji par Klešnika nodomiem vēstīja portāls "jauns.lv", bet apstiprinājumu no paša sportista guvis arī "sportacentrs.com".

Handbolists sarunā sporta portālu norādīja, ka 40 gadu vecumā vairs nespēs pienācīgi sagatavoties augstākā līmeņa spēlēm, tāpēc nolemts likt punktu karjerai izlasē.

"Tā teikt, griesti jau ir sasniegti," portālā "sportacentrs.com" citēts Klešniks. "Maksimums no sevīm ir izspiests, pietiek. Izlasē mans laiks ir beidzies, es vairs nevarēšu tik nopietni sagatavoties spēlēm."

Šī gada sākumā Klešniks pēc pāris gadu pārtraukuma pieņēma lēmumu atgriezties vienā no pasaules spēcīgākajām handbola līgām – Vācijas bundeslīgā. Viņš parakstīja līgumu ar "TBV Lemgo Lippe" komandu.

Klešniks 2018. gadā, kad vēl pārstāvēja Vācijas bundeslīgas klubu "Wetzlar", paziņoja, ka ir nolēmis beigt spēlētāja karjeru, lai būtu tuvāk ģimenei. Pavisam handbolu malā viņš nelika un vienojās ar ceturtās līgas klubu "LIT Tribe Germania", ar kuru pārliecinoši tika uz trešo līgu un šajā laikā kopīgi ar Latvijas izlasi piepildīja vienu no sapņiem – iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā. Viņš čempionāta laikā bija viens no izlases līderiem gan laukumā, gan ārpus tā.

Latvijas izlase tikai minimāli zaudēja Vācijai, un visa čempionāta laikā par Klešniku bija liela interese. Arī brīdī, kad Klešniks nolēma beigt spēlēt augstākajā līmenī, latvietim netrūka piedāvājumu no Vācijas bundeslīgas.

Nākamās spēles Latvijas handbola izlasei gaidāmas nākamā gada sākumā. Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā bez Klešnika sastāvā būs jāspēkojas ar Itāliju, Norvēģiju un Baltkrieviju. Spēles kvalifikācijas ciklā paredzētas janvārī, martā un maijā.

No 2000. līdz 2003. gadam Klešniks pārstāvēja Latvijas komandu "ASK Rīga", bet 2003. gadā devās uz Vāciju, kur karjeras laikā pārstāvējis tādas vienības kā "ThSV Eisenach", "TUSEM Essen", "GWD Minden" un "HSG Wetzlar", spēlējot Vācijas vadošajās divās līgās. Ar "TUSEM Essen" komandu Klešniks izcīnīja EHF Kausa trofeju. Pēdējais klubs Klešnika karjerā bija Vācijas "LIT Tribe Germania".

Latvijas nacionālās izlases sastāvā 199 centimetrus garais Klešniks aizvadījis 70 spēles un guvis 241 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!