Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Covid-19 skartā Kaboverdes vīriešu handbola izlase svētdien nespēja nokomplektēt sastāvu pasaules čempionāta (PČ) spēlei, kamēr pārējos mačos uzvaras svinēja favorīti.

Lai uzsāktu pasaules čempionāta spēli, ir jāpiesaka desmit handbolisti, taču pēc vēl diviem pozitīviem Covid-19 gadījumiem Kaboverdes izlases sastāvs saruka līdz deviņiem sportistiem. Kaboverdieši gan nav atteikušies aizvadīt grupas pēdējo spēli un plāno uz Ēģipti nosūtīt četrus papildu spēlētājus.

Līdz ar Kaboverdes nespēlēšanu, svētdienas A apakšgrupas mačā Vācija saņēma tehnisko uzvaru ar rezultātu 10:0.

Otrajā šīs grupas cīņā Ungārija ar rezultātu 44:18 (16:8) sagrāva Urugvaju. Uzvarētājiem ar septiņiem gūtiem vārtiem izcēlās Gābors Ončins.

A apakšgrupā pēc divām spēlēm pa četriem punktiem ir Vācijai un Ungārijai, bet bez punktiem ir Argentīna Kaboverde, kas pēdējā kārtā sadalīs ceļazīmi uz nākamo posmu.

Tikmēr D apakšgrupā pasaules čempioni dāņi ar 39:19 (23:10) guva virsroku pār Kongo Demokrātiskās Republikas (KDR) izlasi. Dāņiem astoņus vārtus guva Johans Hansens.

Otrajā spēlē šajā grupā Argentīna ar 24:21 (12:10) apspēlēja Bahreinu. Dānijai un Argentīnai ir pa četriem punktiem, bet KDR un Bahreina ir bešā.

Vēl no Eiropas komandām Horvātija C apakšgrupā ar rezultātu 28:20 (12:11) pieveica Angolu. Horvātiem sešreiz izcēlās Ivans Čupičs.

Vēl C apakšgrupā Katara ar 31:29 (15:16) apspēlēja Japānu. Šajā grupā līdere ar četriem punktiem ir Katara, trīs punktus guvusi Horvātija, viens punkts ir Japānai, bet bez punktiem cīnās Angola.

Daudz spraigāk izvērtās cīņa B apakšgrupā, kur Spānija ar 27:26 (14:11) uzvarēja Poliju. Vēl trīs minūtes pirms mača beigām rezultāts bija neizšķirts 25:25, bet turpinājumā spāņi guva vēl divus vārtus. Uzvarētājus pēdējo reizi vadībā izvirzīja Anhels Fernandess Peress, kurš bija viena no trim spāņiem, kas šajā mačā izcēlās ar pieciem gūtiem vārtiem.

Otrā šīs grupas spēle starp Tunisijas un Brazīlijas izlasēm noslēdzās neizšķirti 32:32 (20:16). Rezultatīvākais ar deviņiem vārtiem bija tunisietis Mohameds Amine Darmuls, bet par mača galveno varoni kļuva brazīlietis Giļerme Torriani, kurš sešas sekundes pirms spēles beigām panāca neizšķirtu.

Grupas vadībā ar trīs punktiem ir Spānija, pa diviem punktiem ir Polijai un Brazīlijai, bet punktu guvusi Tunisija.

Pasaules čempionāts handbolā Kairā un tās apkārtnē norisināsies no 13. līdz 31.janvārim. Pamatturnīra pirmajā posmā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām katrā. Otro posmu sasniegs katras grupas trīs labākās komandas.

Pirms diviem gadiem Dānijā un Vācijā notikušajās meistarsacīkstēs savu pirmo titulu vēsturē izcīnīja dāņi, kuri finālā ar 31:22 uzveica norvēģus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!