Foto: Publicitātes foto
Latvijas Šaušanas federācija piektdien saņēma vēstuli no Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas par to, ka Latvijas sportiste Agate Rašmane izcīnījusi ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, informēja federācija.

Pasaules kausa posmā Indijā izcīnītie reitinga punkti ļāva Rašmanei pakāpties pasaules reitingā un izcīnīt ceļazīmi.

Latvijas Šaušanas federācijas prezidents Raimonds Bergmanis pēc Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas vēstules saņemšanas pauda gandarījumu par oficiālo apstiprinājumu tieši Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālās asamblejas dienā, kā arī Latvijas Šaušanas federācijas 95. jubilejas priekšvakarā.

"Apzinoties milzīgos izaicinājumus, kuri ir jāpārvar sportistiem šajā sarežģītajā laikā, lai kvalificētos olimpiskajām spēlēm, saku paldies gan Agatei, gan viņas trenerim Vilnim Celmiņam un visai Agates komandai par ieguldīto darbu," teica Bergmanis. "Tas nozīmē, ka turpmākajos mēnešos ir jādara viss iespējamais, lai sportiste varētu maksimāli labi sagatavoties spēlēm. Turam īkšķus arī par pārējiem sportistiem, kas turpina cīņu par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Tokijā."

Jau ziņots ka Pasaules kausa posmā šaušanā, kas norisinās Indijā Ņūdeli no 18. līdz 29.martam, Agate Rašmane izcīnīja 4.vietu šaušanā ar mazkalibra pistoli, šaušanā ar pneimatisko pistoli 6.vietu. Savukārt Emīlam Vasermanim 9.vieta, Laurim Strautmanim 17.vieta. Jaukto komandu startā šaušanā ar pneimatisko pistoli Agatei Rašmanei un Laurim Strautmanim 6.vieta.

Latvijas sportistiem nākamais starts būs no 20.maija līdz 6.jūnijam, kad Horvātijā, Osijekā tiks izcīnītas Eiropas čempionāta medaļas visās šaušanas sporta disciplīnās, kā arī pēdējās ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas sportistu panākumi šaušanas sportā iezīmējās jau 1912.gada Olimpiskajās spēlēs Stokholmā, kur, tolaik startējot Krievijas impērijas sastāvā, bronzas medaļu šaušanā pa māla baložiem izcīnīja Latvijas sportists Haralds Blaus. Latvijas sportists, olimpiskais čempions Afanasijs Kuzmins ir viens no pasaulē diviem olimpiešiem, kurš piedalījies deviņās Olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!