Latvijas šaušanas izlases juniors Daniels Vilciņš Eiropas čempionātā junioriem izcīnīja trešo vietu šaušanā ar mazkalibra pistoli, informē Latvijas Šaušanas federācija.

Šaušanā ar mazkalibra pistoli (30 šāvieni pa mērķi ar melno apli un 30 šāvieni pa īslaicīgi redzamu mērķi) 25 m distancē pēc pirmajiem 30 šāvieniem trenera Viļņa Celmiņa audzēknis dobelnieks Daniels Vilciņš ar 285 punktiem ierindojās cerīgajā sestajā vietā, bet izcili sašautā vingrinājuma otrā puse pa īslaicīgi redzamo mērķi – sērijās 100, 98 un 96 punkti (no 100 iespējamiem), ļāva pacelties Danielam uz bronas pozīciju, kopā savācot 579 punktus. Kļūstot jau par divkārtēju Eiropas čempionu, pirmo vietu šajā vingrinājumā izcīnīja Itālijas juniors Federico Nilo Maldini ar sašautiem 584 punktiem.

Latvijas pieaugušo izlase - Ernests Erbs, Lauris Strautmanis, Agate Rašmane, Emīls Vasermanis, Rihards Zorge sacentās šaušanā ar pneimatisko pistoli (60 šāvieni). Pieaugušo konkurencē šajā vingrinājumā tika sadalītas ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas šaušanas izlasē sekmīgākais bija Emīls Vasermanis ar sašautiem 574 punktiem un 26.vietu. Laurim Strautmanim 571 punkts un 39.vieta, Ernestam Erbam 564 punkti un 59.vieta, Rihardam Zorgem 562 punkti. Komandu vērtējumā Latvijas vīriešu pistoļnieku komanda ieņēma devīto vietu. Labāko astoņu individuālo un komandu rezultātu īpašnieki turpina cīņu par Eiropas čempionāta medaļām. Bija jāsašauj vismaz 579 punkti, lai iekļūtu labāko astotniekā individuālajā vērtējumā. Komandu cīņā mūsējiem bija vajadzīgi papildu pieci punkti līdz labāko astotniekam.

Sieviešu konkurencē Agatei Rašmanei 566 punkti un 37.vieta. Lai iekļūtu fināla astotniekā un turpinātu cīņu par Eiropas čempionāta medaļām, bija nepieciešami vismaz 574 punkti. Atgādinām, ka Agate pēc veiksmīga starta Pasaules kausa posmā Indijā šā gada martā jau izcīnīja tiesības startēt Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Otrdien 25.maijā apaļajā stendā dalību uzsāks juniors Roberts Ķēniņš. Viņam būs jāšauj pirmās trīs no piecām 25 šāvienu sērijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!