Latvijas pārstāvis Edgars Bertuks otrdien Čehijā ieņēma 32.vietu pasaules čempionātā orientēšanās sportā vidējā distancē, bet dāmu konkurencē Ingai Dambei 41.pozīcija.

Sākotnēji sportisti aizvadīja kvalifikācijas sacensības, kur visi dalībnieki gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tika sadalīti trīs grupās. Pēc priekšsacīkstēm 58 vīrieši startēja finālā, bet par divām dalībniecēm mazāk bija dāmu konkurencē.

Finālu no Latvijas sportistiem sasniedza vienīgi Bertuks, kurš maršrutu veica 50 minūtēs un 48 sekundēs, ieņemdams 32.vietu. Viņš pasaules čempionam Matiasam Kiburcam no Šveices zaudēja 11 minūtes un 17 sekundes.

Otro vietu izcīnīja zviedrs Gustavs Bergmans, bet bronza Ruslanam Gļibovam no Ukrainas.

Kvalifikācijā B grupā starp 33 dalībniekiem Bertuks uzrādīja astoto rezultātu, Mārtiņš Sirmais C grupā bija 20.pozīcijā, bet A grupā 23.vietu ieņēma Rūdolfs Zērnis.

Dāmu konkurencē Dambe fināla maršrutu veica vienā stundā vienā minūtē un vienā sekundē. 41.vietu ieņēmusī sportiste čempionei Tovei Aleksandešsonei zaudēja 22 minūtes un 49 sekundes.

Sudraba godalgu izcīnīja Andrīne Benjaminsene no Norvēģijas, bet aiz viņas finišēja šveiciete Simona Ebersolda.

Kvalifikācijas A grupā Dambe starp 27 sportistēm sasniedza 11.ātrāko laiku, B grupā Līgai Valdmanei 18.vieta starp 28 sportistēm, bet C grupā Elza Ķuze ierindojās 17.pozīcijā 28 dalībnieču pulkā.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijas orientēšanās sporta izlase sprinta stafetē starp 22 komandām ieņēma 14.vietu.

Stafetē vienā komandā startēja divas dāmas un tikpat vīri. Latvijas izlasi veidoja Irita Puķīte, Sandra Grosberga, Uldis Upītis un Andris Jubelis.

Sākotnēji šis bija plānots kā čempionāts tikai meža distancēs, taču pagājušajā gadā nenotikušo sacensību dēļ programmai ir pievienots arī sprints un sprinta stafete. Līdz ar to čempionāts sākās 3.jūlijā ar sprintu, kuru kā sezonas galvenās sacensības sev bija izvirzījusi Baltijas labākā orientieriste Sandra Grosberga, kura maijā notikušajā Eiropas čempionātā sprintā izcīnīja visu laiku labāku rezultātu Latvijas orientēšanās vēsturē sievietēm - desmito vietu.

Latviju sacensībās pārstāv 11 sportisti: Edgars Bertuks, Artūrs Pauliņš, Mārtiņš Sirmais, Rūdolfs Zērnis, Uldis Upītis, Andris Jubelis un Sandra Grosberga, Inga Dambe, Līga Valdmane, Irita Puķīte, Elza Ķuze, bet rezervē Rihards Krūmiņš un Signe Sirmā. Tā ir visu laiku lielākā Latvijas komanda, kas piedalījusies pasaules čempionātā.

Ceturtdien paredzēta stafete un piektdien garās distances sacensības.

Pasaules meistarsacīkstes, kurām pieteikušies 302 sportisti no 40 pasaules valstīm, noritēs līdz 9.jūlijam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!