Foto: LETA

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks nedēļas beigās gaidāmajā cīņā ar Lielbritānijas pārstāvi Džošua Buatsi vēlas parādīt visu, ko spēj, informē cīņas organizatori "MTK Global".

"Fight Camp" turnīra pēdējā nedēļā – 14. augustā – ringā kāps arī pussmagā svara "Golden Contract" čempions Bolotņiks un Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļnieks vieglajā svarā Buatsi.

Tā būs pirmā 31 gadu vecā Bolotņika cīņa kopš pagājušā gada decembra, kad "Golden Contract" turnīra finālā viņš uzvarēja vācieti Seržu Mišelu.

"Jau ilgi esmu vēlējies šo cīņu, un vienmēr domāju, ka mēs cīnīsimies, tādēļ visi mani treniņi pēdējo sešu mēnešu laikā ir bijuši cīņai ar šo vīru," teicis bokseris.

"Tā būs grūta un ilga cīņa, bet man iepriekš bijuši 12 raundi, un viņam tā vēl nav bijis. Tādēļ domāju, ka beigu beigās varu viņu uzvarēt. Vēlos, lai tā ir ielu cīņa, boksa mačs. Es vēlos parādīt visu, kas man ir, lai varu doties atpakaļ uz ģērbtuvēm un teikt: "Jā, mēs to izdarījām." Es vēlos to sajūtu," klāstīja Bolotņiks.

Viņš atzina, ka šogad viņam atceltas trīs cīņas, tādēļ šī viņam ir ļoti nozīmīga, kas var atnest vēl citas cīņas šogad.

"Latvieši ir radīti boksam, jo esam lieli, spēcīgi cilvēki, un mēs esam lepni, tādēļ, kad mums ir iespēja sevi pierādīt, mēs uz spēles liekam visu. Es vēlējos boksēties, jo skatījos Maira Brieža cīņas televīzijā, un tagad es trenējos ar viņu kopā, tas ir apbrīnojami," sacīja Bolotņiks.

Sportists piebilda, ka čempiona tituli un jostas viņam ir svarīgas, tomēr arī finansiālā cīņu puse ir nozīmīga viņam un viņa ģimenei.

"Es cīnos tikai par savu ģimeni, savu valsti un manu treneri, kā arī par naudu! Neesmu tāds cilvēks, kurš saka, ka necīnās naudas dēļ, bet gan tikai par jostām. Man jāpērk pārtika un jāsamaksā par māju, degvielu un apģērbu manai sievai. Protams, ka nauda ir svarīga. Taču mana ģimene man tik ļoti tic, ka tas mani ļoti dzen uz priekšu."

Bolotņiks karjeras laikā uzvarējis 18 no 24 cīņām, astoņas no tām noslēdzot ar nokautu.

Tikmēr Buatsi 2019. gadā bija Lielbritānijas labākais bokseris vieglajā svarā, bet trīs gadus iepriekš tika arī pie olimpiskās bronzas. Karjeras laikā viņš uzvarējis visas 14 cīņas, tostarp 12 ar nokautu.

Cīņa notiks Lielbritānijas pilsētā Grentvudā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!