Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 20. augustā, Krievijas labāko "Top Dog" čempionāta ringā stāsies viens no vadošajiem Latvijas jauktās cīņu mākslas (MMA) cīkstoņiem, Eiropas čempions Daņiks Vesnenoks. Šī būs otrā Vesnenoka cīņa ar kailām dūrēm. Pirmā, kurā Latvijas sportists uzvarēja Krievijas pārstāvi Danilu Utenkovu, notika 2021. gada 16. aprīlī, ziņo sportista pārstāvji.

Skatītāji no Latvijas šīs sacensības varēs vērot "Top Dog" līgas "YouTube" kanalā.

Šāda veida sacensības, "kaujas ar kailām dūrēm", īpaši populāras kļuva 2020. gadā, vietnē "YouTube" piesaistot miljoniem skatītāju no visas pasaules. Cīņas notiek bez cimdiem, apaļā gredzena veida laukumā, kura žogs veidots no siena bluķiem.

"Top Dog" ir pirmā sporta organizācija Krievijā, kas specializējas dūru cīņās. Tā tika izveidota 2019. gadā un gadu vēlāk saņēma oficiālu sporta kluba statusu.

24 gadus vecais Daņiks Vesnenoks aizvadījis 13 profesionālas cīņas, no kurām uzvarējis 11, iegūstot Eiropas MMA čempiona titulu. 2020. gadā sportistam nācās pārtraukt karjeru – ielu konfliktā viņš piecas reizes tika sašauts un kritiskā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā.

"Pēc ievainojumiem un vairākām sarežģītām operācijām ārsti nesniedza prognozes par to, vai Daņiks spēs atgriezties sportā, taču viņš ir fenomenāli spēcīga personība," stāsta Deniss Stepanovs, Vesnenoka draugs un kolēģis, Latvijas lielākās hiphopa apvienības "Kreisais Krasts" dalībnieks. "Daņiks vienmēr ciena citus gan dzīvē, gan ringā. Kad šķiet, ka piecelties nav iespējams, viņš parāda pretējo," par draugu saka Stepanovs.

Šobrīd Daņiks Vesnenoks ir pilnībā atguvies no traumām un nākotnē plāno cīnīties par "Ultimate Fighting Championship" (UFC) čempionāta uzvarētāja titulu. Šis ir lielākais MMA čempionāts pasaulē, kurā lielākā un spožākā zvaigzne ir īru cīkstonis Konors Makgregors.

Piektdien, 20. augustā, pasākumu vietā "De Flou" par godu attiecīgajai cīņai tiek organizēts publisks notikums, lai kopā varētu skatīties un atbalstīt pašmāju cīkstoni Daņiku Vesnenoku smagajā pārbaudījumā. Pasākuma sākums 21.00, ieeja par brīvu visiem tiem, kas ir pilngadīgi un var uzrādīt derīgu vakcinācijas sertifikātu. Vakara gaitā paredzēts arī muzikāls priekšnesums no Denisa Stepanova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!