Foto: F64

Par Daugavpils 2021. gada sportistiem atzīti cīkstoņi Anastasija Grigorjeva un Alans Amirovs, informē Daugavpils pašvaldība.

Brīvās cīņas pārstāvis Amirovs uz Daugavpili atvedis Eiropas čempionāta bronzas medaļu. Savukārt Grigorjeva ierindojās piektajā vietā Tokijas plimpiskajās spēlēs.

Kopumā balvas tika pasniegtas 12 nominācijās.

Gada paralimpiskā sportista titulu ieguvis peldētājs Jurijs Semjonovs, kas Daugavpils vārdam lika godam izskanēt Tokijas paralimpiskajās spēlēs.

Par gada treneri atzīts brīvās cīņas pārstāvis Sergejs Kursītis. Balva par mūža ieguldījumu Daugavpils sportā pasniegta Aleksandram Opekunovam, kurš joprojām turpina pirms 46 gadiem veiksmīgi uzsākto futbola trenera karjeru.

Par gada sporta senioru kļuvis grieķu romiešu cīkstonis Andrejs Drozdovs, bet gada sporta seniores titulu ieguvusi vieglatlēte Valentīna Petrova.

Par gada uzlecošo zvaigzni kļuva svarcēlājs Artūrs Vasiļonoks, kurš ieguvis 5. vietu Eiropas U23 čempionātā.

Gada sporta skolotāja titulu ieguvis Andrejs Domaņins. Viņa audzēkņi kopvērtējumā pērn ieguvuši 3. vietu Latvijas skolēnu 72. spartakiādē. Skolotājs ir pārliecināts, ka galvenais darbā ar bērniem ir individuāla pieeja un prasme viņus motivēt, kā arī paskaidrot, kāpēc sports ir svarīgs ikviena cilvēka dzīvē.

Balva par ieguldījumu tautas sporta attīstībā pasniegta Latgales ūdens sporta veidu centram "Dinaburg", par Gada sporta komandu kļuva spīdveja junioru komanda.

Par vērienīgāko sporta pasākumu atzīta FIBA U-19 Pasaules kausa izcīņa basketbolā, kurā piedalījās 16 komandas no dažādām pasaules valstīm.

Kā norāda pašvaldība, vairākās nominācijās cīņa par gada balvu bijusi sīva, jo Daugavpils sportisti aizvadītajā gadā uzrādījuši lieliskus rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!