Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latvijas sporta televīzijas paziņojušas par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) un VTB Vienotās basketbola līgas translāciju pārtraukšanu.

KHL čempionātu Latvijā translēja televīzijas kanāls "Go3 Sports". "Sākot ar 24. februāri apturētas visas translācijas ar Krievijas sporta komandu dalību," teikts televīzijas kanāla paziņojumā.

Savukārt VTB Vienotās basketbola līgas spēles varēja vērot televīzijas kanālā "Best4sport TV". Tas par translāciju pārtraukšanu paziņoja jau pirmdien.

"Savu lēmumu pieņēmām laiku iepriekš, bet šodien (pirmdien) atrisinot juridiskās formalitātes ar Latvijā iesaistītajām trešajām pusēm, oficiāli informējam, ka redzot un kategoriski nosodot Krievijas militāro uzbrukumu neatkarīgās Ukrainas valsts teritorijai, informējām, ka turpmāk ne kanālā "Best4sport TV", ne kanālā "Best4sport TV-2" netiks translētas VTB Vienotās basketbola līgas spēles. Par mieru uz pasaules," teikts ""Best4sport TV" paziņojumā.

Kā zināms, Krievijas agresors Vladimirs Putins pagājušajā nedēļā pavēlēja sākt pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, sākot brutālu karu pret savu kaimiņvalsti.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas uzsāktā kara no VTB Vienotās līgas izstājās Igaunijas čempionvienība basketbolā Tallinas "Kalev/Cramo" un Polijas basketbola klubs Zelonas Guras "Stelmet Enea", savukārt KHL čempionātu pameta Rīgas "Dinamo" un Helsinku "Jokerit".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!