Foto: Publicitātes foto
Nodibinājums "R.R. fonds" pusotra gada laikā kopš dibināšanas, pateicoties dāsnam ziedotāju atbalstam, savu darbību izvērsis jau piecās Latvijas pilsētās. Finansiālu atbalstu ārpusskolas aktivitāšu nodrošināšanai saņem bērni un jaunieši Siguldā, Valmierā, Tukumā, Jaunpilī un Liepājā.

"R.R. fondu" 2020. gada vasarā nodibināja četri draugi un kādreizējie skolas biedri Siguldas Valsts ģimnāzijā: Raimonds Rudzāts, Alise Rozīte, Āris Saulītis un Deins Millers.

Sākotnējais mērķis bija nodrošināt iespēju bez maksas apgūt basketbolu Siguldas Sporta skolā bērniem ar ne tiem vieglākajiem sadzīves apstākļiem. Pateicoties ziedotāju aktivitātei, sākotnējais mērķis ir izpildīts ar uzviju, un fonds sniedz ikmēneša atbalstu ne tikai basketbolistiem un ne tikai Siguldā, bet arī sportistiem citās pilsētās un citos sporta veidos: līdzās basketbolam, arī futbolā, peldēšanā, džudo, grieķu romiešu cīņā, distanču slēpošanā, sporta vingrošanā. Tāpat apmaksātas nodarbības tiek pirmsskolas vecuma bērniem Siguldas novadā tādos pulciņos kā dejošana un lego robotika. Tāpat Jaunpilī divām basketbola komandām pēc treniņiem tiek nodrošināts launags.

Fonda labdarības pasākumos divu vasaru laikā ir piedalījies krietns pulks prominentu Latvijas basketbola personību: Mārtiņš Gulbis, Kristaps Janičenoks, Kaspars Mājenieks, Raimonds Feldmanis, Kitija Laksa, Žanis Peiners, Jānis Blūms, Renārs Zeltiņš, Raimonds Elbakjans, Anete Šteinberga, Ojārs Siliņš, Artūrs Visockis-Rubenis, Artis Ate, Kristaps Zeids un Kristers Zoriks.

Otrs lielais darbības virziens ir izglītības procesa veicināšana pusaudžiem Siguldas novadā. "R.R. fonda" mentoru programmas ietvaros apzinīgi pieaugušie brīvprātīgi sniedz atbalstu pusaudžiem ar lielu nesekmību skolā un ne tiem vieglākajiem sadzīves apstākļiem. Vairākiem pusaudžiem tiek sniegts ikmēneša materiālais atbalsts izglītības veicināšanai, apmaksājot dienesta viesnīcas izmaksas, dāvanu kartes pārtikas iegādei un sabiedriskā transporta izdevumus. Vienam pusaudzim tiek apmaksāta arī psiholoģiskā palīdzība.

2021./2022. gada novitāte ir "Adventure Therapy Latvia" īstenotā programma "Piedzīvo", kurā divpadsmit Siguldas novada pusaudži speciālistu pavadībā veic piecus dažādu piedzīvojumu etapus, kas attīsta praktiskās iemaņas, psiholoģisko noturību un sadarbības prasmes. "R.R. fonds" pilnībā sedz programmas izmaksas, tai skaitā piemērota apģērba un apavu iegādi.

"R.R. fonds" valdes priekšsēdētājs Raimonds Rudzāts: "Ir liels gandarījums par līdz šim paveikto, jo tas pārsniedz pat vispārdrošākās cerības. Milzīgs paldies visiem ziedotājiem! Lepojamies ar to, ka nesaņemam nevienu centu no valsts vai pašvaldībām, kā rezultātā esam nozarei pienesuši klāt līdzekļus, nevis piedalījušies jau esošo pārdalē. Tāpat milzīgs paldies pašvaldību sociālajiem darbiniekiem, sporta izglītības iestāžu vadītājiem un treneriem, kuru darbā esam ienesuši jaunus izaicinājumus, taču viņu entuziasms un pašaizliedzība pārsniedz viņu tiešos darba pienākumus, kas ir ārkārtīgi apsveicama tendence! Un vēl viens nenovērtējams atbalsts ir brīvprātīgie. Fonda darbības nodrošināšanā nav neviena cilvēka, kas saņemtu finansiālu atlīdzību, un tas ļauj secināt, ka patiesībā dzīvojam daudz labākā sabiedrībā nekā reizēm apzināmies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!