Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas šautriņu metējs Madars Razma svētdien svinēja divas uzvaras un iekļuva Profesionālās Dartu korporācijas (PDC) rīkotās Eiropas tūres posma "European Darts Matchplay" pusfinālā, kur nācās piedzīvot zaudējumu.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Razma ar 6-3 pieveica Vācijas sportistu Dragutinu Horvatu, otrajā ar 6-5 - citu mājinieku Martinu Šindleru, bet trešajā kārtā ar 6-4 pārspēja nīderlandieti Vesliju Plesieru.

Ceturtdaļfinālā pretī stājās sacensībās ar piekto numuru izsētais angļu sportists Robs Kross, kurš turnīru uzsāka no otrās kārtas.

Divus pirmos legus uzvarēja Razma, tad trīs - Kross. Uz Latvijas šautriņu metēja diviem uzvarētiem legiem anglis atbildēja ar vienu, bet vēl divi uzvarēti legi ļāva Razmam iekļūt pusfinālā.

Pusfinālā Razma (42. vieta pasaules rangā) ar 6-7 piekāpās Austrijas sportistam Rovbijam Džonam Rodrigesam (82.).

Austrietis divreiz izvirzījās vadībā (1-0 un 2-1), taču pēc tam Latvijas sportists guva uzvaru četros legos pēc kārtas, panākot 5-2.

Pretinieks rezultātu izlīdzināja (5-5), taču Razma vēlreiz izvirzījās vadībā ar 6-5.

Pēdējos divos legos pārāks bija austrietis, iekļūstot finālā un nopelnot 6,5 tūkstošus sterliņu mārciņu (7547 eiro).

PDC Eiropas tūrē iekļautas 13 sacensības un Trīrā norisinās 2022.gada devītais posms. Kopējais balvu fonds šajā turnīrā ir 140 000 sterliņu mārciņu (162 469 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!