Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas U-18 vīriešu handbola izlase sestdien Rīgā notiekošajā Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra pusfinālā piedzīvoja neveiksmi un noslēgs meistarsacīkstes ar cīņu par bronzas godalgām.

Latvija pusfinālā ar rezultātu 22:40 (12:15) piekāpās Šveices handbolistiem un svētdien cīņā par trešo vietu stāsies pretī Luksemburgai.

Pirmajā puslaikā spēle ritēja līdzvērtīgi, taču jau otrā puslaika ievadā Šveices handbolistiem izdevās panākt desmit vārtus pārsvaru, ko mača atlikušajā daļā izdevās palielināt pat līdz 18 punktiem.

Leo Daniels Kazlovskis Latvijas labā guva piecus vārtus, Rihards Bisters pievienoja vēl četrus, bet trīs reizes pretinieku vārtsargu pārspēja Kristers Suharevs.

Šveices valstsvienībā ar 13 gūtiem vārtiem izcēlās Džino Stēnerts.

Savukārt pirmajā pusfināla mačā Ziemeļmaķedonija ar rezultātu 33:23 (15:9) uzvarēja vienaudžus no Luksemburgas.

Turnīra uzvarētāja nodrošinās vietu 2024.gada Eiropas U-20 čempionātā un izcīnīs ceļazīmi uz 2023.gada pasaules U-19 čempionātu.

Svētdien fināls notiks plkst.17, bet bronzas spēle sāksies divas stundas agrāk.

Jau ziņots, ka pirmdien A grupā Latvija ar 37:17 pieveica Kosovas vienaudžus, otrdien ar 33:32 pārspēja Turciju, bet ceturtdien ar 23:33 zaudēja Ziemeļmaķedonijai.

A apakšgrupā ar sešiem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Ziemeļmaķedonija, četru punktus iekrāja Latvija, divi bija Turcijai, bet Kosova palika bešā. B apakšgrupā ar četriem punktiem divās cīņās uzvarēja Šveice, divi punkti bija Luksemburgai, bet Beļģija palika bez punktiem.

Latvijas U-18 izlase gatavošanās posmu aizvadīja Murjāņos, kā arī aizvadīja četras pārbaudes spēles, pirmajās divās no tām viesos ar 25:31 un 22:33 zaudējot Igaunijai.

Latvijas U-18 izlasi vada treneris Arnolds Straume, kuram palīdz Ivars Lācis.

Turnīrs "Rimi" Olimpiskajā centrā notiek no 8.augusta līdz 14.augustam, un tajā piedalās Kosovas, Ziemeļmaķedonijas, Luksemburgas, Beļģijas, Turcijas, Šveices un Latvijas izlases.

Tikmēr Eiropas 16 labākās U-18 komandas spēlē Melnkalnē, kur čempionāts elites grupā norisinās no 4.augusta līdz 14.augustam.

Latvijas U-18 handbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta B divīzijas turnīram:

vārtsargi - Niks Lagzda, Dāvids Pauls (abi - MSĢ), Ilvars Reinholds ("Ulbroka");

laukuma spēlētāji - Elgars Kušners ("Ludzas NSS"), Rihards Bisters, Gustavs Batņa (abi - "Ogre"), Mārtiņš Gailītis ("Aizkraukles NS"), Kristers Suharevs, Rūdolfs Elferts, Oskars Bisenieks (visi - Dobeles "Tenax"), Emīls Vilsons, Jevgeņijs Rogonovs, Andris Vidovskis, Leno Daniels Kazlovskis, Endijs Šnepsts, Valdis Kalniņš, Andis Bors, Mārtiņš Misulis (visi - MSĢ), Ralfs Brīvulis ("Salaspils SS").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!