Foto: LETA
Latvijas sieviešu handbola izlase nedēļas nogalē divos pārbaudes mačos "Rimi" Olimpiskajā centrā uzvarēja Lietuvas valstsvienību, informē Latvijas Handbola federācija (LHF).

Sestdien notikušajā mačā Natālijas Kudrjavcevas vadītā komanda uzvarēja ar rezultātu 21:17 (12:8), bet svētdienas cīņā rezultāts bija daudz ciešāks - 29:28 (13:13).

Abos mačos Latvijas izlases rindās rezultatīvākā bija Madara Cibuļska, kura guva attiecīgi septiņus un 12 vārtus.

"Kopumā esmu gandarīta un apmierināta ar paveikto treniņnometnē paveikto, kā arī ar meiteņu atdevi treniņos un gatavību spēlēm pret Slovākiju. Šīs nedēļas nometnē lielāku uzmanību pievērsām taktikai un spēlei aizsardzībai. Komandai šajā nometnē ir pievienojušās jaunas spēlētājas, visas meitenes nevarēja tikt uz visiem treniņiem, līdz ar to komanda līdz galam vēl nav saspēlējusies. Arī mēs, treneri, vēl meklējam labākos spēlētāju virknējumus," LHF citē Kudrjavcevas teikto.

"Esam gandarītas, ka pārbaudes spēlēs izcīnījām uzvaras. Pārbaudes spēlēs mērķis bija apspēlēt pēdējā nometnē ņemtos taktiskos un aizsardzības risinājumus. Tāpat spēles kalpoja kā iespējas pārbaudīt visas spēlētājas un pieņemt lēmumu par spēlētājām, kuras dosies uz Slovākiju. Priecēja meiteņu cīņas griba un atdeve spēlēs," turpināja trenere.

Latvijas sieviešu izlases treneru korpuss Kudrjavceva un Ivita Asare nosaukušas 15 handbolistes, kuras dosies uz Slovākiju un 2.novembrī aizvadīs 2023.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēli. Atbildes spēle norisināsies 6.novembrī Valmieras Olimpiskajā centrā.

Latvijas sieviešu handbola izlases sastāvs 2023.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēs:

Kintija Kokina, Anna Pudovska, Viktorija Borisenko (visas - LSPA), Krista Zelčāne, Melānija Estere Ancāne, Sandra Brikmane, Enija Anča (visas - Jēkabpils Sporta skola), Patrīcija Elizabete Prūse, Frīda Binduka (abas - Salaspils Sporta skola), Madara Cibuļska (Ludzas "Latgols"), Elīza Bilkšte, Laura Millere, Valērija Zarovska, Ieva Reinfelde (visas - REIR/Dobeles Sporta skola), Lana Nikolajeva (Stopiņu PHK).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!