Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV sporta gaidītākajā notikumā – 2023. gada "Super Bowl" izcīņā – par čempioniem intriģējošā amerikāņu futbola spēlē svētdien kļuva Kanzassitijas "Chiefs", kas izcīnīja otro titulu četru gadu laikā un trešo titulu kopumā.

Finālā "Chiefs" ar rezultātu 38:35 pārspēja Filadelfijas "Eagles", kas par čempioniem iepriekš kļuva 2017. gadā. Šī bija trešā rezultatīvākā finālspēle vēsturē.

"Chiefs" uzvara kļuva zīmīga ar to, ka pirmo reizi kopš 2000. gada Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) vērtīgākais spēlētājs kļuva ar "Super Bowl" ieguvēju. Šo lāstu pārtrauca "Chiefs" saspēles vadītājs Patriks Mahoumss.

Pirmajā puslaikā abas komandas pamīšus guva punktus, bet puslaika izskaņā "Eagles" ieguva vadību ar 24:14. "Chiefs" mača turpinājumā spēja atspēlēties un ceturtajā ceturtdaļā pārņemt vadību ar 35:27. Brīdi vēlāk rezultāts tika izlīdzināts, kad "Eagles" spēlētājs Džeilens Hērts veica piezemējumu.

Izšķirošie notikumi risinājās galotnē, kad pēdējā "Chiefs" uzbrukumā strīdīgs sods tika piešķirts Filadelfijas komandas spēlētājam Džeimsam Bredberijam. "Chiefs" uzvaru izrāva ar sitienu no 27 jardu atzīmes, izšķirošos punktus gūstot Harisonam Batkeram.

Pilnu spēles apskatu var aplūkot šeit.

"Super Bowl" izcīņa līdz ar sportiskajiem notikumiem svarīgu lomu spēlē arī puslaika pārtraukums, kurā šoreiz uzstājās populārā barbadosiešu izcelsmes dziedātāja Rianna. Viņas priekšnesums esot bijis viens no krāšņākajiem aizvadīto gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!