Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Ukrainas sportisti nedrīkstēs piedalīties nākamā gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās, ja attiecīgajā sporta veidā startēs arī krievi.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) vēl nav izlēmusi par okupantu krievu un baltkrievu dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs, taču starptautiskajām sporta federācijām ir nodevusi rekomendācijas par šo atlētu atgriešanos starptautisko sacensību apritē. Ar šo gadu masveidīgi sporta veidos sāksies kvalifikācija olimpiskajām spēlēm, par ko atbild tieši federācijas, tādējādi agresorvalstu atlētiem neitrālā statusā var tikt dota iespēja piedalīties.

Kā ziņot aģentūra "Reuters", Ukrainas valdība nākusi klajā ar noteikumu, ka ukraiņu sportistiem būs aizliegts piedalīties olimpiskajā atlasē, ja tur būs krievi. Ja kāda no nacionālajām sporta federācijām to ignorēs, tā var tikt sodīta.

Ar šāda noteikuma ierosinājumu klajā nācis Ukrainas sporta ministrs Vadims Gutcaits, kurš vada arī vietējo olimpisko komiteju.

Līdz ar to Ukrainas sportisti drīkstēs piedalīties tikai tajās kvalifikācijas sacensībās, kurās nebūs krievu. Ukraina jau ir draudējusi ar Parīzes Olimpiādes boikotu, ja SOK tajās atļaus agresorvalstu dalību.

Krievijas un Baltkrievijas sportisti kopš pagājušā gada marta ir izolēti no vairuma starptautisko sacensību. Tiesa, ir sporta veidi vai līgas, kurās viņi piedalās, piemēram, tenisā un Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!