Foto: Valsts kanceleja

Latvija viennozīmīgi nosoda Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) lēmumu atļaut Parīzes paralimpiskajās spēlēs piedalīties Krievijas sportistiem neitrālā statusā, sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa. To portāls "Delfi" uzzināja premjeres birojā.

Jau vēstīts, ka piektdien IPC ar savu lēmumu atcēlusi Krievijas sportistu atstādināšanu no sacensībām. Par Krievijas atstādināšanas atcelšanu balsoja 74 nacionālās paralimpiskās komitejas, bet 65 organizācijas balsoja par Krievijas paralimpiešu turpmāku atstādināšanu no starptautiskās sporta aprites. Balsojumā 13 valstis atturējās, kas bija izšķiroši lēmuma pieņemšanā.

"Laikā, kad Krievija ar Baltkrievijas atbalstu turpina nogalināt Ukrainas iedzīvotājus, iznīcināt Ukrainas civilos objektus, tajā skaitā sporta infrastruktūru, nav iedomājams, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu piedalīties starptautiskajās sporta sacensībās," paziņoja Siliņa. "Latvija viennozīmīgi nosoda Starptautiskās Paralimpiskās komitejas lēmumu atļaut sacensībās piedalīties Krievijas sportistiem neitrāla sportista statusā."

"Tuvākajā laikā plānots sasaukt Latvijas Nacionālas sporta padomes sēdi, lai izskatītu jautājumu par tālāko rīcību un Latvijas sportistu dalību Parīzes paralimpiskajās spēlēs," viņa norādīja.

Arī Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija savā paziņojumā uzsver, ka nosoda Starptautiskās paralimpiskās komitejas lēmumu.

"Mēs uzskatām par neiespējamu ļaut agresorvalstij izmantot sporta tribīni, lai veiktu propagandu. Tāpēc mūsu valsts sportisti nepiedalās šādās sacensībās," teikts paziņojumā.

Pēc divām nedēļām Mumbajā risināsies Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) Ģenerālā asambleja, kurā pasaules valstu olimpiskajām komitejām būs jāpieņem lēmums par Krievijas un Baltkrievijas sportistu atstādināšanu vai pielaišanu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!