Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona titula glabātājs smagajā svarā Taisons Fjūrijs sestdien Saūda Arābijas pilsētā Rijādā notikušajā cīņā ar lielām grūtībām pieveica jauktās cīņu mākslas (MMA) zvaigzni Fransisu Nganu, kurš debitēja profesionālajā boksā.

Desmit raundu cīņā Fjūrijs uzvarēja pēc tiesnešu dalīta vērtējuma ar 94:95, 96:93, 95:94.

Nganu trešajā raundā ar negaidītu kreiso āķa sitienu panāca Fjūrija nokdaunu, un šī epizode viņam deva pārsvaru visā cīņā. Turpinājumā Fjūrijs centās pārņemt cīņas kontroli un izdarīja labus sitienus, bet astotajā raundā Nganu izpildīja vēl divas sitienu kombinācijas.

Lai arī Fjūrijs pirms cīņas preses konferencē solīja nokautēt savu pretinieku, tomēr arī noslēdzošajos divos raundos viņš to nespēja izdarīt. Cīņas uzvarētāju noteica tiesnešu vērtējums, un tajos par mata tiesu pārāks bija Fjūrijs.

"Tas nebija mūsu cīņas scenārijā," pēc cīņas intervijā neslēpa Fjūrijs. "Fransiss ir labs bokseris, daudz labāks nekā domājām. Viņš cīnījās neērti, viņš man sagādāja lielākās grūtības, kādas esmu piedzīvojis pēdējo desmit gadu laikā."

Pēc cīņas Fjūrijs vēl oficiāli neapstiprināja 23. decembrī plānoto cīņu par neapstrīdamo pasaules čempiona titulu pret ukraini Oleksandru Usiku, kurš ir Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu jostu glabātājs. Usiks arī klātienē vēroja šo cīņu.

Pats Nganu bija apmierināts ar savu debiju, lai arī cīņa nenoslēdzās viņam par labu. "Es pierādīju, ka varu iekost. Šis bija mans pirmais boksa mačs, es turpināšu strādāt, lai atgrieztos vēl spēcīgāks. Es biju satraucies pirms cīņas, bet tagad esmu ieguvis vērtīgu pieredzi," teica Nganu.

Fjūrija rīcībā esošā WBC čempionu josta šajā cīņa nebija likta uz spēles, jo Nganu vēl nav iekļuvis WBC rangā. Tomēr neilgi pirms cīņas apstiprināja, ka dueļa iznākums tiks ieskaitīts abu sportistu uzvarās un zaudējumos.

35 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā boksā aizvadījis 35 cīņas. Viņa kontā 34 uzvaras, no kurām 24 izcīnītas ar nokautu, un viens neizšķirts. Savukārt Nganu MMA cīņās izcīnījis 17 uzvaras 20 cīņās, 12 reizes pretinieku nokautējot. Viņš savā karjerā kļuvis par prestižās cīņu organizācijas "Ultimate Fighting Championship" (UFC) čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!