Foto: F64

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) lēmums ļaut agresorvalstu sportistiem piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs neitrālā statusā pārsteidzis Latvijas Olimpisko komiteju (LOK), jo pieņemts piektdienas vakarā, sarunā ar portālu "Delfi" sacīja LOK prezidents Jānis Buks.

LOK prezidents Buks šobrīd ir Rīgā, bet otrs LOK valdes loceklis, ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks atrodas Igaunijā, kur piedalās Igaunijas Olimpiskās komitejas svinībās. Bija paredzēts, ka nākamnedēļ LOK formulēs savu viedokli gadījumā, ja SOK nāk klajā ar paziņojumu. Tagad SOK paziņojums – piektdienas vakarā pirms brīvdienām – bijis zināmā mērā negaidīts.

Ziņots, ka SOK piektdien atļāva agresoriem Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem. Šobrīd šādā statusā olimpiskajām spēlēm kvalificējušies 11 sportisti - astoņi no Krievijas un trīs no Baltkrievijas.

SOK priekšnosacījumi šādiem sportistiem ir tādi paši kā martā publicētajām rekomendācijām starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem. Tajās teikts, ka sportisti sacensībās var piedalīties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!