Kopš "Haas" komanda ienāca F-1 čempionātā, tās vadītājs bija Ginters Štainers, tomēr viņa ilgtermiņa darbam pienācis gals. Visticamāk, populārajā dokumentālajā seriālā "Drive to Survive" slavu iemantojušais Štainers tika atbrīvots no amata, jo viņa nākotnes vīzija komandas attīstībai nesakrita ar īpašnieku Džīnu Hāsu.

Štainers komandas vadītājs bija kopš 2016. gada, kad "Haas" debitēja pasaules prestižākajā motorsporta čempionātā. Komanda sevi pieteica pietiekami skaļi, jau pirmajā posmā izcīnot sesto vietu, bet pastāvēšanas trešajā sezonā vienība Konstruktoru kausā ierindojās solīdajā piektajā pozīcijā. Tomēr aizvadītās sezonas komanda bija izteikta pastarīte.

F-1 vidē šis "Haas" komandas lēmums uztverts ar pārsteigumu, jo starpsezonā nekas neliecināja par briestošām pārmaiņām. No nākamās sezonas komandas vadību pārņems Ajao Komacu, kurš līdz šim bija inženieru direktors.

Un šīs nav vienīgās izmaiņas komandas vadībā, jo "Haas" atstājis arī līdzšinējais tehniskais direktors Simone Resta.

Bez Štainera "Haas" komandas projekts nebūtu iespējams, jo tieši viņš saprata, ka F-1 noteikumi ļauj izveidot divas formulas par salīdzinoši mazām izmaksām. Viņš arī izglāba komandu Covid-19 laikā, samazinot izmaksas 2020. un 2021. gadā

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!