Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks no 22. līdz 25.februārim Polijas pilsētā Krakovā notikušajās starptautiskajās četrzvaigžņu statusa sacensībās Pasaules kausa (PK) posmā konkūrā nodrošināja sev dalību Pasaules kausa finālā, kas aprīlī risināsies Saūda Arābijā, informēja Latvijās Jātnieku federācija.

Neretnieks ar zirgu Quintes uzvarēja "CSI4*-W Prize of Lotto" maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 150 cm, ar pārlēkšanu.

Pārlēkšanā, kurai kvalificējās seši dueti no piecdesmit, Neretnieks bija nekļūdīgs, uzrādot ātrāko rezultātu 35,39 sekundes un izcīnot uzvaru, par kuru saņēma 7500 eiro naudas balvu. Otrajā vietā ierindojās vācietis Maikls Kolcs ar zirgu Cellato, minimāli atpaliekot no Neretnieka un finišējot 35,88 sekundēs. Trešajā vietā palika mājinieks Jaroslavs Skrzičinskis ar Komboy un laiku 36,29 sekundes.

Krakovas CSI4*-W sacensībās, kurās trīs maršruti tika skaitīti Centrāleiropas līgas PK fināla kvalifikācijā, piektdienas uzvara ļāva sportistam kļūt par Centrāleiropas līgas līderi un kvalificēties Pasaules kausa finālam, kas notiks no 16. līdz 20.aprīlim Saūda Arābijas pilsētā Rijādā.

PK finālu organizē Saūda Arābijas Jātnieku federācija, fināla maršrutlicējs ir Franks Rotenbergers no Vācijas. Zirgu transportēšanu ar lidmašīnu reisiem uz Saūda Arābiju nodrošina organizatori. Zirgiem, kuri tiek transportēti no Eiropas, tiek gatavots speciāls reiss no Ljēžas lidostas Beļģijā. Organizatori sedz arī jātnieku palīgu izmaksas (viesnīca, ēdināšana) un dalībnieku dzīvošanu "Radisson Blu Hotel" viesnīcā. PK finālā par zirgiem nav jāmaksā dalības maksa, pakaiši un siens tiek nodrošināti bez maksas, dalībniekiem netiek piemērotas speciālas nodevas.

Krakovas CSI4*-W turnīra Pasaules kausa "Grand Prix" maršrutā ar pārlēkšanu un 155 cm augstiem šķēršļiem Kristaps Neretnieks startēja ar zirgu Quintes, taču pamatmaršrutā gāza vienu šķērsli un palika divpadsmitais. Uzvaru šeit izcīnīja vācietis Patriks Bolle ar zirgu Caramba De Janeiro.

Neretniekam sacensībās izdevās izcīnīt vēl vienu lielisku uzvaru. Sportists sestdien ar zirgu Corlansky-Pro startēja "Six Bar" (seši šķēršļi rindā) maršrutā kopā ar vēl četrpadsmit duetiem. Neretniekam vienīgajam izdevās visus piegājienus pārvarēt nekļūdīgi, kā beidzamo pārvarot 195 cm augstu šķērsli un izcīnot uzvaru, par ko izdevās nopelnīt 3300 eiro naudas balvu.

Jau ziņojām, Kristaps Neretnieks ir arī kvalificējies Parīzes Olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!