Foto: Latvijas Handbola federācija
Latvijas vīriešu handbola izlase 2026.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā tiksies ar Spāniju, Serbiju un Itāliju, ceturtdien tika noskaidrots izlozē Dānijā.

Latvijas izlase tika ielozēta ceturtajā no astoņām grupām.

Finālturnīrā iekļūs grupu uzvarētāji un otro vietu ieguvēji, kā arī četri labākie trešo vietu ieguvēji. Trešo vietu ieņēmēju sarindošanā tiks ņemtas vērā vien šo komandu spēles ar pirmo divu vietu ieguvējiem.

Latvija bija iekļauta ceturtajā izlozes grozā.

Jau ziņots, ka 14.janvārī Latvijas izlase Luksemburgā Eiropas čempionāta priekškvalifikācijas sacensību atbildes spēlē ar 28:36 atzina Luksemburgas pārākumu un divu maču summā piekāpās ar 60:61.

Janvārī Eiropas meistarsacīkšu priekškvalifikācijas kārtā trīs komandas - Luksemburga, Kosova un Beļģija - iekļuva sacensību kvalifikācijas pamatturnīrā.

EHF Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmam bija paredzējusi četras brīvas vietas gadījumam, ja notiktu izmaiņas politiskajā situācijā, kas pieļautu Krievijas un Baltkrievijas valstu komandu dalību EHF sacensībās. Tā kā situācija nebija mainījusies un Latvija triju zaudētājvalstu vidū bija ranga augšgalā, divu spēļu summā zaudējot pretiniekiem ar vienu vārtu deficītu, EHF Latvijas izlasei deva iespēju spēlēt kvalifikācijas pamatturnīrā.

Eiropas čempionāta kvalifikācija ar 32 komandu līdzdalību noritēs no 2024.gada oktobra līdz 2025.gada aprīlim.

Finālturnīrs ar 24 komandu līdzdalību no 2026.gada 15.janvāra līdz 1.februārim notiks Dānijā, Zviedrijā un Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!