Foto: F64

Latvijas pārstāvis Ritvars Suharevs ceturtdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja sesto vietu svara kategorijā līdz 73 kilogramiem, un aprēķini liecina, ka Suharevs ir nodrošinājis dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Suharevs raušanā pacēla 157 kilogramus, kas ir jauns Latvijas rekords. Visu svarcēlāju konkurencē tas bija piektais labākais rezultāts.

Grūšanā Latvijas sportistam pakļāvās 184 kilogrami, kas bija devītais labākais rezultāts.

Ar summā sakrāto 341 kilogramu, kas ir atkārtots Latvijas rekords, Suharevs ierindojās sestajā vietā.

Pirmais ar 365 (164+201) kilogramiem uzvarēja indonēzietis Rizki Džuniansjahs, otrais ar 356 (165+191) kilogramiem - ķīnietis Ši Džijons, bet trešais ar 355 (160+195) kilogramiem - vēl viens Indonēzijas svarcēlājs Rahmats Abdullahs.

Sacensībām šajā svara kategorijā bija pieteikts 41 svarcēlājs.

Oficiāli par olimpiskajām ceļazīmēm Starptautiskā Svarcelšanas federācija paziņos pēc 28.aprīļa, ņemot vērā pasaules rangu šajā datumā, taču Pasaules kauss ir pēdējās sacensības, kurās var uzlabot vietu rangā.

Suhareva trenera Eduards Andruškeviča aprēķini, kas publiskoti ar Latvijas Olimpiskās vienības starpniecību, liecina, ka Suharevs ir nodrošinājis vietu Parīzes spēlēs.

Sestdien svara kategorijā līdz 89 kilogramiem startēs Armands Mežinskis, bet pirmdien svara kategorijā līdz 102 kilogramiem - Artūrs Plēsnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!