Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde pirmdien nolēma neturpināt sadarbību ar līdzšinējo valstsvienības galveno treneri Kurtu Lindstrēmu, informēja LHF preses sekretārs Jānis Stepītis.
Valstsvienības galvenā trenera vietas izpildītāja amatā LHF valde apstiprināja Leonīdu Beresņevu. LHF valde Beresņevu pilntiesīga vecākā trenera amatā apstiprinās tikai tad, kad viņa kandidatūru būs apspriedusi LHF treneru padome, norādīja Stepītis. Beresņevam treneru padome būs jāiepazīstina ar izlases gatavošanas plānu.

Līgumu ar Lindstrēmu nolēma nepagarināt, jo abām pusēm līdz šim brīdim nav izdevies panākt kompromisu par jaunās vienošanās nosacījumiem, klāstīja Stepītis. Pēc viņa teiktā, izlasei jau 10.jūlijā ir paredzēta treniņnometne, tādēļ komandai bija nepieciešams treneris, kura vadībā gatavoties jaunajai sezonai.

LHF valde Lindstrēmam izteica pateicību par trīs gados paveikto, kā arī izteica gatavību sadarboties ar viņu kā hokeja speciālistu citā formā, piemēram, vadot kursus un seminārus.

"LHF uzņemas pilnu atbildību par savu lēmumu, izlases vecākā trenera amatā virzot Leonīdu Beresņevu, un cer, ka viņš spēs veiksmīgi turpināt darbu ar Latvijas valstsvienību," teikts LHF paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!