Foto: Reuters/Scanpix
"Giro d'Italia" velobrauciena organizatori ir pārliecināti, ka Etnas vulkāns, kas ir aktivizējies, neapdraudēs sacensību devītā posma norisi svētdien, bet speciālisti uzsver, ka nav iespējams precīzi noteikt izvirduma laiku.

Jau ziņojām, ka "Giro d'Italia" devītā posma trase vijas gar Etnas vulkānu Sicīlijā, kurš nupat ir aktivizējies, taču sacensību rīkotāji neuzskata, ka tas varētu likt atcelt šo posmu.

"Svētdienas etapu nekas neapdraud," uzsver velobrauciena direktors Andželo Zomenjans intervijā "Cycling News". "Gar Etnu ies tikai četras pēdējās posma jūdzes. Tur jau strādā, lai attīrītu trasi no vulkāniskajiem pelniem. Tā kā mēs esam mierīgi."

Trešdien vakarā vulkāns "pamodās" un sāka atmosfērā izmest pelnus un akmeņus, bet tuvāk dzīvojošie stāsta, ka vulkāna iekšienē dun un vērojama zemes drebēšana.

Speciālisti pauduši bažas, ka nav iespējams paredzēt iespējamā izvirduma laiku, taču brīdina, ka Etnas iekšējie kanāli kopš gada sākuma, kad 3.janvārī vulkāns pirmoreiz aktivizējās, ir piepildījušies ar magmu.

Jau ziņojām, ka šāgada "Giro d'Italia" sākās traģiski, ar beļģu riteņbraucēja Vetera Veilanda bojāeju, nākamo posmu pēc negadījuma atcēla, bet pēc sešiem etapiem brauciena vadībā ir izvirzījies holandietis Pīters Vēnings no "Rabobank" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!