Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Panadol" MTB kalnu riteņbraukšanas maratonā, kas bija iekļauts Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) XCM starptautiskā kalendāra otrajā klasē, svētdien uzvaru izcīnīja Reinis Andrijanovs un Lelde Ardava.

90 kilometru sporta klases distancē vīriešu konkurencē " Alpha Baltic/Unitymarathons.com" komandu pārstāvošais Andrijanovs finišēja pēc divām stundām, 22 minūtēm un 27,55 sekundēm un tikai par desmit sekundes simtdaļām apsteidza Jāni Rezinu. Abi pirmo vietu ieguvēji neilgi pirms finiša atrāvās no pārējiem sportistiem, lai finiša spurtā cīnītos par uzvaru.


Savukārt trešo vietu izcīnīja igaunis Erki Putseps, kurš tikai sestdien triumfēja "Baltic Chain Tour" daudzdienu velobraucienā šosejas riteņbraukšanā.

Tikmēr sieviešu konkurencē Ardava no "Rietumu-Delfin" komandas distanci veica divās stundās, 35 minūtēs un 49,85 sekundēs. Viņai sekoja divas igaunietes Grēte Treiere un Grēte Steinburga. Ja Treiere zaudēja uzvarētājai tikai minūti, tad Steinburga atpalika jau par gandrīz 11 minūtēm.

"Zināju, ka Grēte Treiere ir sīvākā konkurente, tāpēc visu laiku atskatījos atpakaļ, jo likās, ka viņa ir tepat blakus. Kopumā jāatzīst šīs nebija vieglas sacensības, it sevišķi kāpu zonā," pēc finiša izteicās Ardava.

"Šī ir viena no manām būtiskākajām uzvarām pēdējā laikā, tādēļ ļoti priecājos par šo sasniegumu. Zināju, ka cīņa ar Jāni Rezinu nebūs viegla, jo viņš ir ļoti spēcīgs riteņbraucējs, tomēr pēdējos trases metros, pieliekot visus spēkus, man izdevās izrauties vadībā," stāstīja Andrijanovs.

Tikmēr 40 kilometru tautas klases distancē vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Raivis Zīmelis no "Trek-Philips-Sport 2000", kurš finišēja pēc stundas, 25 minūtēm un 57,30 sekundēm. Otro vietu izcīnīja Jānis Ozols, bet trešais finišēja Jānis Pētersons.

Savukārt sieviešu konkurencē uzvarēja Madara Fūrmane ("Valmieras piens"), apsteidzot Daci Hartmani un Ivitu Krūmiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!