Foto: AFP/Scanpix
Nākamā gada "Giro d'Italia" velobrauciens sāksies Dānijā, Herningā, tika paziņots sacensību prezentācijā.

Prestižā daudzdienu velobrauciena starts paredzēts 5.maijā Dānijā, bet finišs – 27.maijā Milānā.

Šāgada "Giro d'Italia" uzvarēja spānis Alverto Kontadors, bet nākamgad viņš varētu dot priekšroku "Tour de France" velobraucienam, taču tas netraucēja sportistam piedalīties Itālijas sacensību prezentācijā, kurā tika paziņota velobrauciena trase.

"Giro d'Italia" jaunais orgkomitejas vadītājs Mauro Venji izteicies, ka šāgada velobrauciena trase neesot bijusi izveidota veiksmīgi dēļ garajiem pārbraucieniem. Gandrīz ideāls, pēc viņa domām, esot bijis 2010. gada sacensību maršruts, ko centīsies atkārtot nākamā gada velobraucienā.

Trasē iekļauta jauna rekorda virsotne – kalnu pāreja 2832 metru augstumā, turklāt finiša puskilometrs būs jāveic pa grants ceļu. Līdz šim velobrauciens nekad nav noticis augstāk par 2802 metriem virs jūras līmeņa. Trases izveidē šoreiz tikuši iesaistīti arī līdzjutēji, kas sociālajos tīklos balsojuši par tā vai cita posma iekļaušanu vai neiekļaušanu sacensību maršrutā.

Pirmās trīs velobrauciena dienas risināsies Dānijā, trasē iekļauta Verona Adrijas jūras piekrastē, Mortirolo un Paso dello Stelvio kalnu pārejas, kur notiks priekšpēdējais posms ar visaugstāko punktu šai velobraucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!