Foto: Reuters/Scanpix

Sporta preču zīmols ”Nike” lauzis līgumu ar leģendāro ASV riteņbraucēju Lensu Ārmstrongu, kad viņš atkāpās no labdarības organizācijas cīņā ar vēzi "Livestrong" priekšsēdētāja amata, vēsta ārzemju mediji.

Atgādinām, ka ASV Antidopinga aģentūra USADA uz mūžu diskvalificēja leģendāro riteņbraucēju Ārmstrongu, kuru apsūdz "ievērojamākajā, apjomīgākajā un visprofesionālāk veiktajā dopinga krāpšanā sporta vēsturē".

"Nike" savā paziņojumā līguma laušanu skaidroja ar to, ka pret Ārmstrongu ir "šķietami neapgāžami pierādījumi dopinga lietošanā un ka viņš "Nike" esot maldinājis vairāk nekā desmit gadus."

"Līgumu mēs laužam ar lielām skumjām, bet "Nike" nekādā gadījumā neatbalsta aizliegto vielu lietošanu," teikts sporta preču zīmola paziņojumā. ""Nike" plāno turpināt atbalstīt labdarības organizāciju cīņā ar vēzi "Livestrong", lai palīdzētu cilvēkiem ar šo slimību."

Bijušais riteņbraucējs, kuram karjeras laikā izdevās uzvarēt cīņā ar galvas vēzi, atzina, ka viņš joprojām turpinās darboties šajā organizācijā, jo tā viņam esot "ļoti tuva sirdij." Viņš kā "Livestrong" priekšsēdētājs ar milzu godu esot palīdzējis cilvēkiem ar vēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!