Foto: EPA/LETA

Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) vadība netic amerikāņu riteņbraucēja Lensa Ārmstronga izteikumiem par dopinga lietošanu velosportā, ziņo aģentūra AP.

"Es noskatījos Ārmstronga interviju," saka WADA vadītājs Džons Feihijs. "Tā nebija atzīšanās. Gluži otrādi, viņš kārtējo reizi uzsvēra, ka nekad nebūtu pieķerts dopinga lietošanā, ja nebūtu atgriezies lielajā sportā. Viņš nenosauca uzvārdus, neteica, kurš palīdzēja sadabūt aizliegtos preparātus. Nenosauca nevienu amatpersonu. Ārmstronga "atzīšanās" ir kārtējas mēģinājums sevi attaisnot. Es viņam nenoticēju."

Lenss Ārmstrongs profesionālā riteņbraucēja karjeru uzsāka 1992.gadā, bet 1996.gadā viņam konstatēja vēzi. Ārstiem izdevās ne tikai glābt sportista dzīvību, bet arī viņu pilnībā izārstēt, un 1998.gadā viņš atgriezās sacensībās. Nākamajā gadā viņš izcīnīja pirmo "Tour de France" čempiona titulu, nākamos sešus gadus dominēja šajās sacensībās, bet 2005.gadā aizgāja no sporta. 2009.gadā viņš atgriezās sportā, tomēr izcīnīt astoto "Tour de France" titulu Ārmstrongam neizdevās.

Kopš 1999.gada ik pa laikam publiskā telpā parādījās informācija par Ārmstronga "netīro cīņu", tomēr pats sportists visu laiku to noliedza. Lai gan Ārmstrongs tagad atzinis savu vainu, karjeras laikā ņemtās vairāk nekā 600 analīzes tā arī ne reizi neuzrādīja aizliegto vielu klātbūtni sportista organismā. Ārmstrongu apsūdzēt dopinga lietošanā varēja tikai pēc rūpīgas izmeklēšanas, kuras ietvaros divu gadu laikā daudzas personas liecināja pret sporta ikonu un apgalvoja, ka viņš ir lietojis aizliegtās vielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!