Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas riteņbraucēji Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins svētdien nespēja finišēt prestižajā Gentes-Vevelgemas viendienas velobraucienā.

UCI Pasaules tūres kalendārā iekļautās sacensības jūtami ietekmēja aukstie un sniegainie laika apstākļi, kas ilgstoši lika organizatoriem apšaubīt sacensību aizvadīšanu. Beigās tika izlemts sacīkšu garumu samazināt par 50 kilometriem.

Sarežģītajos apstākļos 190 kilometru garās sacīkstes nespēja pabeigt absolūtais vairums tās dalībnieku. Par laika apstākļu upuriem kļuva ne tikai Smukulis no Krievijas komandas "Katjuša" un Saramotins no Šveices komandas "IAM Cycling", bet arī šveicietis Fabians Kanselara ("RadioShack-Leopard") un Beļģijas riteņbraucējs Toms Bonens no "Omega Pharma-Quickstep", kurš bija mājinieku lielākā cerība.

Par sacīkšu uzvarētāju kļuva slovāks Peters Sagans no "Cannondale" komandas, kurš finišā par 23 sekundēm apsteidz savus tuvākos sekotājus ar citu slovāku Borutu Boziču ("Astana") un beļģi Gregu van Avermetu (BMC) priekšgalā.

Sacensības pabeidza kopumā tikai 70 sportisti.

2013.gadā Pasaules tūres ietvaros risinās 15 daudzdienu un 14 vienas dienas sacensības, ieskaitot leģendārās sprinta klasikas un slavenākos daudzdienu velobraucienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!