Foto: Publicitātes foto
Latvijas BMX riteņbraucējiem Edžum Treimanim, Rihardam Veidem un Tomam Mankus piektdien izdevās kvalificēties Pasaules kausa pirmā posma Superkrosā, kas risinās Mančestrā, pamatsacensībām.

Individuālo braucienu priekšsacīkstēs labāko rezultātu sasniedza brits Laiems Filipss, kurš trasi veica 29,465 sekundēs, bet Treimanis bija par nepilnu pussekundi lēnāks, sasniedzot septīto rezultātu.

Piektdienas vakarā Treimani sagaidīs dalība arī individuālo braucienu finālā, kur tiks sadalīts atsevišķs medaļu komplekts.

Tikmēr Veide un Mankus uzrādīja attiecīgi 39. un 54.rezultātu, iekļūstot starp 64 sportistiem, kas kvalificējās pamatsacensībām.

Savukārt junioru sportists Kristens Krīgers individuālajos braucienos ieņēma 87.vietu starp 142 finišējušajiem dalībniekiem, un viņam posms ir noslēdzies.

Savukārt Pasaules kausa Superkrosā medaļu komplekts tiks sadalīts sestdien.

Šajās sacensībās nepiedalās divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš nākamajā nedēļas nogalē Čehijā startēs Eiropas čempionāta trešajā un ceturtajā posmā.

Superkross, atšķirībā no klasiskā BMX, ir ar daudz augstāku un stāvāku starta kalnu, garākiem tramplīniem un lielākiem ātrumiem, kas padara skatītājiem sacensības ļoti aizraujošas un skatāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!