Foto: F64

Nedēļas nogalē Vācijas pilsētā Veiterštadā norisināsies Eiropas BMX čempionāta piektās un sestās kārtas sacensības, kurās piedalīsies 39 Latvijas pārstāvji. Dalībnieku vidū būs arī pārliecinošais kopvērtējuma līderis un divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, bet traumas dēļ uz Vāciju nedosies elites grupas kopvērtējuma ceturtajā vietā esošais Toms Mankuss.

Francijā un Čehijā aizvadītas pirmās četras Eiropas BMX čempionāta kārtas. Šīs nedēļas nogalē visdažādākā vecuma BMX braucēji pulcēsies Vācijas pilsētā Veiterštadā, kur norisināsies EČ piektā un sestā posma sacensības.

No Latvijas BMX klubiem uz Vāciju devušies 39 lieli un mazi sportisti. Neapšaubāmi lielākās cerības mūsu sportisti saista ar vīru elites grupu, kur iepriekšējos divos posmos Čehijā latvieši aizņēma visu goda pjedestālu. Arī Vācijā par galveno favorītu neapšaubāmi jāuzskata pašreizējo čempionāta līderi, un divkārtējo olimpisko čempionu Māri Štrombergu, kurš Eiropā aizkavēsies arī pēc šiem diviem posmiem. Māris ar vien sekmīgāk startē arī sacensībās ASV, aizvadītās nedēļas nogalē vienā no posmiem izcīnot otro vietu.

Tāpat dalībnieku vidū būs arī abi pārējie mūsu olimpieši – Edžus Treimanis un Rihards Veide. Diemžēl savainojuma dēļ uz Vāciju nav devies "Ventspils spara" pārstāvis Toms Mankuss, kurš pēc četriem posmiem kopvērtējumā atradās augstajā ceturtajā vietā. Latviešus vīru elitē pārstāvēs arī Elvis Puroms, Kristaps Vinters, Kristers Lejiņš, Viesturs Morozs un Krisaps Vekša un Klāvs Lisovskis.

Dāmu elitē vienīgā Latvijas pārstāve būs Sandra Aleksejeva, bet junioros no mūsu valsts startēs Jānis Ērglis, Ansis Uškaurs un Kristens Krīgers, kurš kopvērtējumā pašlaik atrodas augstajā piektajā vietā. Tikmēr Challange grupās favorīti cīņā par medaļām būs Mikus Strazdiņš, Vineta Pētersone, Reino Liepiņš un citi.

Sestdien norisināsies piektās kārtas sacensības, bet dienu vēlāk vairāki simti dalībnieki cīnīsies sestajā posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!