Foto: Reuters/Scanpix

Britu riteņbraucējs un sprinta karalis Marks Kavendišs no "Omega Pharma" komandas piektdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 13.posmā, kas bija garākais šīgada kalendārā.

Kavendišs uzvarēja jau ceturtajā posmā šosezon un otrajā pēc kārtas, bet kopvērtējuma līderpozīciju saglabāja itālis Vinčenco Nibali no "Astana" komandas.

Piecos dalības gados "Giro d'Italia" brits tagad uzvarējis 14 posmos.

Sprinta finišā 254 kilometrus garā posma noslēgumā otrais distanci beidza itālis Džakomo Nicolo no "Radioshack Leopard" komandas, bet trešais bija slovēnis Luka Mežgecs no "Argos-Shimano" vienības.

Pēc piektdienas posma kopvērtējuma līderis vēl joprojām ir Nibali, kurš par 41 sekundi apsteidz 2011.gada "Tour de France" čempionu Keidelu Evansu (BMC) no Lielbritānijas. Savukārt trešo vietu joprojām ieņem kolumbietis Rigoverto Urans ("Sky"), kurš atpaliek par divām minūtēm un četrām sekundēm.

Sestdien sportistus sagaida 168 kilometrus garš 14.posms.

Kā ziņots, divkārtējais velotūres uzvarētājs itāļu riteņbraucējs Ivans Baso spiests izlaist šī gada "Giro d'Italia" sacensības, jo medicīniskajās apskatēs sportistam konstatēta cista. Savukārt pēc 12.posma no dalības sacensībās izstājās pērnā gada čempions kanādietis Raiders Hesdžedāls un pagājušā gada "Tour de France" kopvērtējuma uzvarētājs Bredlijs Viginss no Lielbritānijas.

Daudzdienu velobrauciens ilgs līdz 26.maijam.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Hesdžedāls, savukārt Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis sacensības noslēdza 84.vietā.

Šogad velobraucienā nepiedalās neviens Latvijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!