Foto: AFP/Scanpix
Nākamgad velobraucienā "Tour of Latvia", kas varētu risināties trīs dienas, varētu startēt arī kāds no spēcīgās Kazahstānas komandas "Astana Pro" sportistiem. To portālam "Delfi" sacīja "Astana Continental Team" vienības sporta direktors Aleksandrs Nadobenko.

"Astana Continental" ir pēc ranga trešās līmeņa vienība, bet pilda "Astana Pro" fārmkluba funkcijas, un tās galvenais uzdevums ir meklēt jaunos talantus lielajai komandai. Šogad "Astana Pro" komanda triumfēja prestižajā daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" vienību konkurencē, bet individuālajā vērtējumā ātrākais bija "Astana" itāļu riteņbraucējs Vinčenco Nibali.

Nedēļas nogalē "Astana Continental" startēs Rīga-Jūrmala "Grand Prix" un Jūrmalas 'Grand Prix" izcīņā. Sacensību rīkotāju "Alpha Baltic Sport" menedžeris un sacensību galvenais koordinators Kaspars Tupiņš iepriekš portālam "Delfi" neslēpa prieku, ka izdevies uz Latviju atvilināt "Astana Continental", kas ir ļoti augsta līmeņa komanda.

"Šīs sacensības Latvijā ir ļoti laba līmeņa, labi noorganizētas, tāpēc ir saistošas ne tikai mums. Sarakstā var redzēt spēcīgas komandas no praktiski visas Eiropas, tāpēc domāju, ka cīņa būs visaugstākajā līmenī," saka Nadobenko.

Uz jautājumu, vai nākamgad Latvijā varētu ieraudzīt arī kādu braucēju no lielās "Astana" komandas, Nadobenko atbildēja apstiprinoši.

Uz Latviju "Astana" atbraukusi ar 15 Kazahstānas un vienu itāļu riteņbraucēju. Lai gan sacensību dienā varētu būt liels karstums un mitrums, riteņbraucējiem tam nevajadzētu būt lielam šķērslim, uzskata Nadobenko. "Katra veida laika apstākļi veic kādas korekcijas – cits labāk jūtas karstumā, cits atkal lietus laikā vai aukstumā."

Rīga-Jūrmala "Grand Prix" sestdien starts pulkste 10:00 būs pie tirdzniecības centra "Spice", bet finišs Dzintaros. Savukārt svētdien riteņbraucēji Jūrmalas "Grand Prix" ietvaros veiks 182 kilometrus – 13 apļus (katrs 14 kilometri) pa Jūrmalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!