Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par SEB MTB riteņbraukšanas seriāla otrā posma, kas risinājās Siguldā un vienlaicīgi bija Latvijas čempionāts MTB maratonā, uzvarētāju svētdien kļuva Krists Neilands.

Otro vietu izcīnīja Dmitrijs Sorokins, bet trešais finišēja igaunis Pēters Prūss. Tieši šis trio atrāvās jau 77 kilometrus garās distances pirmajos kilometrus, pārsvaru saglabājot līdz sacensību beigām.

"Pirmajā nobraucienā četriem mūsu komandas braucējiem izdevās atrauties no pārējiem. Drīz vien gan palikām trijatā," pēc sacensībām izteicās Neilands. "Centāmies aktīvi braukt un tas deva rezultātu, jo pārsvars pār sekotājiem palielinājās. Latvijas čempiona tituls man ir ļoti nozīmīgs.

Īsti pat vēl nespēju tam noticēt. Runājot par trasi, tā bija ļoti dubļaina un smaga."

Savukārt Latvijas čempionāta ieskaitē trešo vietu izcīnīja Ivars Prokofjevs. Sacensībās pilnībā dominēja "Rietumu-Delfin" komanda, kas izcīnīja pirmās četras vietas.

Kā ziņots, SEB MTB pirmajā posmā pirms mēneša uzvaru izcīnīja Igaunijas sportists Marko Ainsalu un kopā igauņi aizņēma četras vietas labāko sešiniekā.

Sieviešu konkurencē šoreiz uzvaru izcīnīja Dana Rožlapa, kura savu tuvāko sekotāju Madaru Fūrmani apsteidza par nepilnām četrām minūtēm.

Savukārt trešajā vietā finišēja Līga Šmite.

Tautas klasē nepārspēts bija ilggadējs šīs distances līderis Jānis Ozols, kurš par 12 sekundēm apsteidza biatlonistu Oskaru Muižnieku. Savukārt 38 sekundes uzvarētājam zaudēja Jānis Bērziņš.

"Pirmajā dubļainajā nobraucienā atrāvās Roberts Draugs, bet tad vienā no kāpumiem es veicu izrāvienu kopā ar Jāni Bērziņu un Oskaru Muižnieku.

Mums izdevās apsteigt arī Draugu, un trijatā braucām līdz finiša kalnam, kurā es atkal izrāvos un nosargāju pārsvaru līdz finišam. Trase man ļoti patika, jo tā nebija viegla," stāstīja Ozols.

Sieviešu konkurencē kārtējo panākumu SEB MTB maratonos izcīnīja Dace Hartmane, aiz sevis atstājot Maiju Plataci un Ievu Strēli.

SEB MTB sezonas turpinājumā 14.jūlijā aktīvistus sagaidīs posms Vietlavā, 4.augustā risināsies sacensības Cēsīs, 18.augustā notiks Smiltenes posms, bet sezona 22.septembrī noslēgsies Tukumā.

Visos posmos ikviens dalībnieks var izvēlēties sev piemērotāko no četrām distancēm - "Skandi motors" distanci (60-75 km), "Virši-A" distanci (40-50 km), "Mammadaba" veselības braucienu (25-40 km bez laika kontroles un sacensībām), bet mazos un lielos bērnus gaida "Gutta" bērnu brauciens (400-1000 m).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!