Foto: AFP/Scanpix
Pēc piektdien aizvadītā prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" 19.posma par jauno kopvērtējuma līderi kļuvis pieredzējušais amerikānis Kristofers Horners no "RadioShack-Leopard" komandas.

Divus posmus pirms velobrauciena noslēguma 41 gadu vecais Horners līdzšinējo kopvērtējuma līderi itāli Vinčenco Nibali no "Astana" komandas apsteidz par nieka trim sekundēm.

Par aizvadītā posma uzvarētāju kļuva spānis Hoakims Rodrigess no "Katjuša" komandas, kurš 181 kilometru garo kalnaino posmu veica četrās stundās 16 minūtēs un 13 sekundēs.

Pateicoties izrāvienam kilometru pirms posma beigām, Rodrigess finišā par 11 sekundēm apsteidza itāli Djego Ulissi ("Lampre - Merida") un savu komandas biedru, kā arī tautieti Danielu Moreno.

Horners finišu sasniedza piektajā pozīcijā 14 sekundes aiz uzvarētāja, bet Nibali to veica 6 sekundes vēlāk un ierindojās devītajā vietā.

Pirms šī posma Nibali apsteidza Horneru par trim sekundēm.

Līdz ar to divus posmus pirms finiša Horners apsteidz itāli par trim sekundēm. Trešo vietu kopvērtējumā saglabā spānis Alehandro Valverde ("Movistar"), kurš amerikānim zaudē minūti un sešas sekundes.

Uzvarot sacensībās, Horners kļūs par vecāko riteņbraucēju, kuram izdevies uzvarēt kādā no nozīmīgākajiem velomaratoniem.

Šogad "Vuelta Espana" nepiedalās neviens no Latvijas riteņbraucējiem. Pērn šajās sacensībās Gatis Smukulis kopvērtējumā izcīnīja 117.vietu, bet gadu iepriekš Aleksejs Saramotins ierindojās 166.vietā.

"Vuelta Espana" noslēgsies svētdien, kad braucēji būs veikuši pēdējo - 21.posmu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!