Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Naktī uz svētdienu, 1. decembri, noslēdzies līdzjutēju balsojums par 2013. gada Latvijas labāko riteņbraucēju. Visai pārliecinoši līdzjutēji par labāko valsts riteņbraucēju atzina Eiropas bronzas medaļnieku un pasaules U23 čempionāta piektās vietas ieguvēju šosejas riteņbraukšanā Tomu Skujiņu, kuram sekoja Eiropas BMX čempions Māris Štrombergs un "Tour de France" dalībnieks Gatis Smukulis.

Kā portālu "Delfi" informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijā, uz šo titulu kopumā tika izvirzīti deviņi sportisti – Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Toms Mankus, Rihards Veide, Toms Skujiņš, Gatis Smukulis, Aleksejs Saramotins, Andžs Flaksis un Ainārs Ķiksis.

Labākā riteņbraucēja noteikšanai bija izvēlēti pieci kritēriji – līdzjutēju, mediju, LRF Padomes, šosejas un MTB treneru, kā arī BMX klubu balsojumi. Naktī uz sviedienu noslēdzās līdzjutēju balsojums. Kopumā Latvijas Riteņbraukšanas federācijas mājas lapā par saviem favorītiem tika atdotas teju 1300 balsis.

Visvairāk balsis no līdzjutējiem tika atdotas par šosejas riteņbraucēju Tomu Skujiņu, kuru par savu favorītu izvēlējās 28,9 procenti no visiem aptaujas dalībniekiem. Skujiņam šī sezona bija visveiksmīgākā viņa līdzšinējā karjerā. Carnikavietis izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā, finišēja piektajā vietā pasaules U23 čempionātā, triumfēja miera velobraucienā un bija devītais prestižajās „Tour de Avenir” daudzdienu sacensībās.

Otrajā vietā pēc līdzjutēju vērtējuma ierindojās šī gada Eiropas čempions un ASV čempionāta posmu uzvarētājs Māris Štrombergs, kurš saņēma 18 procentu balsu, bet trešajā pozīcijā ierindojās šosejas riteņbraucējs un „Tour de France” dalībnieks Gatis Smukulis, kuram sekoja Edžus Treimanis, Aleksejs Saramotins, Ainārs Ķiksis, Rihards Veide, Andžs Flaksis un Toms Mankus.

Visu piecu balsojumu kopējais rezultāts tiks paziņots otrdien, pēc tam, kad savas balsis būs atdevuši visi uzrunātie sporta mediji. 2013. gada Latvijas labākais riteņbraucējs iegūs Latvijas pirmā pasaules čempiona trekā Dzintara Lāča vārdā nosaukto trofeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!