Foto: LETA

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs svētdien izcīnīja uzvaru ASV čempionāta posmā.

Dienu iepriekš pirmajās nedēļas nogales sacensībās pie panākuma tika amerikānis Deivids Hermans, bet Štrombergs ieņēma trešo vietu. Savukārt svētdien uzreiz aiz latvieša bija tieši Hermans.

Šīs sezonas ASV čempionāta sešās aizvadītajās sacensībās Štrombergs divreiz uzvarējis, divreiz bijis otrais, kā arī reizi finišējis trešais.

Pērn Štrombergs ASV čempionātā ierindojās piektajā vietā. Tieši ASV čempionāts ir vienīgās sacensības viņa karjerā, kurās latvietis pagaidām nav spējis kļūt par čempionu.

Štrombergs, kurš turpina pārstāvēt "Free Agent"/"Rockstar" komandu, šogad koncentrēsies uz startiem ASV čempionāta posmos un Pasaules kausa izcīņā. Tāpat divkārtējais olimpiskais un divkārtējais pasaules čempions cīnīsies par Eiropas čempiona titulu, kas šogad tiks noteikts vienās sacensībās.

Iepriekšējā sezonā Štrombergs neveiksmīgi startēja pasaules čempionātā, kur nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. Latvietis iepriekšējo reizi pasaules čempionātā triumfēja 2010.gadā, taču kopumā viņam ir divi čempiona tituli - vēl vienu latvietis ieguva 2008.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!