Foto: AP/Scanpix

Pašreizējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" čempions brits Kristofers Frūme, kurš pārstāv "Sky" komandu, asi kritizējis antidopinga iestādes.

Pašlaik 28 gadus vecais Frūme kopā ar vēl pāris pasaules labākajiem riteņbraucējiem - itāli Vinčenco Nibali un spāni Alverto Kontadoru - bija devies uz Tenerifi, lai tur kalnos gatavotos jūlijā gaidāmajam "Tour de France".

"Trīs galvenie velobrauciena titula pretendenti divas nedēļas atrodas treniņnometnē vienuviet, taču tā laikā netika piedzīvota neviena dopinga pārbaude. Ļoti sarūgtinoši," savā sociālā tīkla "Twitter" kontā pēc šī sagatavošanās posma, kas noslēdzās trešdien, bija ierakstījis Frūme.

"Esmu viens no titula pretendentiem, un visu mūsu interesēs ir, lai mēs varētu pierādīt, ka esam "tīri", neatkarīgi no tā, kur trenējamies," paudis Frūme, kurš uzzinājis arī no citu komandu pārstāvjiem, ka šo vienību braucēji nometnes laikā netika pārbaudīti. "Es, Nibali un Kontadors esam tie, kuriem jūlijā vajadzēs stāties televīzijas kameru priekšā, lai vērtētu savu sniegumu. Ja mēs netiekam pārbaudīti, tas neliecina neko labu. Darām, ko varam, lai pierādītu, ka riteņbraukšana nu ir pāršķīrusi jaunu lapaspusi un ka daudz kas ir atstāts pagātnē, taču šādas lietas, kad netiek veikti dopinga testi, nepalīdz."

Frūme uzskata, ka būtu nepieciešams veikt vairāk dopinga pārbaužu, kad tuvojas "Tour de France". "Šobrīd mēs liekam sevī pamatus startam velobraucienā, tāpēc sagaidu vairāk testu."

Šī gada "Tour de France" velobrauciens sāksies 5.jūlijā Anglijas pilsētā Līdsā, bet noslēgsies 27.jūnijā Francijas galvaspilsētā Parīzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!