Foto: Publicitātes attēli
Latvijas treka riteņbraukšanas meistars Ainārs Ķiksis otrdien Lielbritānijā izcīnīja sudraba medaļu sprinta disciplīnā pasaules čempionātā veterāniem.

Vecuma grupas V40/44 sprinta sacensībās Ķiksis piekāpās tikai spānim Hosē Eskuredo.

Jau pirmdien bijušajam Eiropas čempionam sākās kvalifikācija sprinta disciplīnā, kur pērn tika izcīnīts pasaules čempiona tituls. Latvietis pirmajā kārtā trīs apļu braucienā pārspēja Puerto Riko pārstāvi Amauriju Hernandezu. Otrajā kārtā valmierietim pretim stājās Austrālijas sportists Kevs Babekeins. Arī šeit Ķiksis spēja pārspēt savu konkurentu un kvalificēties jau ceturtdaļfinālam. Cīņā par iekļūšanu labāko četriniekā Aināra pretinieks bija grieķis Kristoss Rantoss. Aizraujošā duelī arī šoreiz pārāks bija Ķiksis, tādējādi latvietis iekļuva pusfinālā.

Pusfināla Ķikša pretinieks bija Norvēģijas sportists Džozehs Santaniello. Šeit jau cīņa norisinājās līdz divām uzvarām. Pirmajā braucienā valmierietis bija ātrāks pār savu pretinieku, nopelnot vienu punktu. Lai kā norvēģis censtos pārspēt Ķiksi, otrajā braucienā latvietis spēja būt pārāks arī šoreiz, tādējādi otro gadu pēc kārtas iekļūstot lielajā finālā. Cīņā par otro zelta medaļu šogad Latvijas sportista pretinieks bija pazīstamais Spānijas riteņbraucējs Hosē Eksuredo. Arī šeit uzvarētājs tika noteikts līdz divām uzvarām. Pirmajā braucienā pārāks bija nedaudz svaigākais Eskudero. Viss izšķīrās otrajā duelī. Arī šoreiz finiša līniju pirmais šķērsoja spānis, tādējādi izcīnot zelta medaļu. Aināram Ķiksim tikmēr šajā čempionātā pirmais sudrabs. Ar vienu zelta un vienu sudraba godalgu latviešu trekists ir viens no līderiem arī medaļu ieskaitē šajā meistaru čempionātā.

Jau ziņots, ka titulētais Latvijas treka riteņbraucējs sestdien kļuva par pasaules čempionu individuālajā braucienā.

Ķiksis 1990.gadā kļuva par pasaules junioru čempionu sprintā, bet pēc tam pasaules čempionātos pieaugušajiem tika pie trim medaļām. Tāpat Ķiksis piedalījās trijās olimpiskajās spēlēs, trīs reizes iekļūstot labāko desmitniekā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!