Foto: F64

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs piektdien nespēja sasniegt ASV čempionāta sezonas priekšpēdējā posma finālu.

Šajā nedēļas nogalē Oklahomasitijā norisinās ASV čempionāta sezonas pēdējie divi posmi, taču pirmajā no tiem piektdien Štrombergs prestižākajā "AA Pro" grupā neiekļuva labāko astoņniekā un savas pozīcijas kopvērtējumā neuzlaboja.

Par posma uzvarētāju kļuva Londonas olimpisko spēļu vicečempions un pašreizējais pasaules čempions Sems Vilobijs no Austrālijas, kurš ir arī pašreizējais ASV čempionāta kopvērtējuma līderis. Austrālietis aiz sevis atstāja amerikāņus Konoru Fīldsu un Niku Longu.

Savukārt sestdien gaidāmajās sacensībās, kas būs sezonu noslēdzošais posms, sportisti cīnīsies par palielinātu punktu skaitu. Pirms sezonas pēdējām sacīkstēm Štrombergs ASV čempionāta kopvērtējumā ieņēma otro vietu, atpaliekot vien no Vilobija.

Jūnijā sākās 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācija, kas ilgs divus gadus. Šajā kvalifikācijas ciklā sportisti pelnīs UCI ranga punktus, kas tālāk veidos arī nāciju rangu. Tieši nāciju rangs būs kritērijs, pēc kura noskaidros to, cik vietu 2016.gada olimpiskajās spēlēs pienāksies valstīm. Maksimums, ko varēs iegūt katra nācija, būs trīs vietas.

Pērn Štrombergs ASV čempionātā ierindojās piektajā vietā. Tieši ASV čempionāts ir vienīgās sacensības viņa karjerā, kurās latvietis pagaidām nav spējis kļūt par čempionu.

Štrombergs, kurš turpina pārstāvēt "Free Agent"/"Rockstar" komandu, šogad koncentrējas uz startiem ASV čempionāta posmos un Pasaules kausa izcīņā. Tāpat divkārtējais olimpiskais un divkārtējais pasaules čempions šovasar trešo reizi kļuva par Eiropas čempionu, bet pasaules meistarsacīkstēs piedzīvoja tehnisku neveiksmi pusfinālā.

Latvietis iepriekšējo reizi pasaules čempionātā triumfēja 2010.gadā, taču kopumā viņam ir divi čempiona tituli - vēl vienu latvietis ieguva 2008.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!