Foto: Publicitātes foto
Latvijas šosejas izlases riteņbraucēja Dana Rožlapa 2015. gada sezonā pārstāvēs Beļģijas sieviešu riteņbraukšanas komandu "Keukens Redant Ladies Cycling Team". Pagājušajā sezonā Rožlapa debitēja pasaules čempionātā un arī trešo reizi pēc kārtas uzvarēja Latvijas čempionātā.

Dana Rožlapa ir lielisks piemērs tam, ka ar smagu un neatlaidīgu treniņu darbu, paralēli darbam, var sekmīgi startēt šosejas un MTB riteņbraukšanas sacensībās Latvijas un arī starptautiskajā līmenī, uzsver Latvijas Riteņbraukšanas federācija. Lielāko daļu no aizvadītā gada Dana pavadīja Beļģijā, kur ne tikai strādāja, bet arī aktīvi trenējās un piedalījās virknē riteņbraukšanas sacensību.

Aizvadītajā sezonā Danai dramatiskā neklātienes cīņā izdevās triumfēt Latvijas čempionātā šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā. Tāpat panākums tika gūts arī Latvijas čempionātā MTB maratonā. Trenera Toma Flakša audzēkne guva lielisku rūdījumu arī starptautiskajās sacensībās Beļģijā un Francijā. Septembra otrajā pusē Dana debitēja pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā, kur individuālajā braucienā ieguva 35. vietu, bet grupas braucienā no sacensībām izstājās.

Jaunajā sezonā Talsos augušā sportiste pārstāvēs Beļģijas sieviešu riteņbraukšanas komandu "Keukens Redant". Komandas sastāvā Danai būs iespēja startēt virknē vadošo sieviešu riteņbraukšanas sacensību. Komandas sastāvā pārējās ir vietējās Beļģijas riteņbraucējas.

Dana Rožlapa arī 2015. gadā cer startēt Latvijas riteņbraukšanas sacensībās. Latvijas čempiones titulu šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā viņa izcīnījusi jau trīs gadus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!