Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas riteņbraucējs Andrē Greipels no "Lotto Soudal" vienības ceturtdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Gito d'Italia" velobrauciena sestajā posmā, kamēr Latvijas sportists Aleksejs Saramotins no Šveices komandas IAM ieguva 69.vietu.

Greipels uzvaru izcīnīja 183 kilometrus garā etapa sprinta finišā, to sasniedzot pēc četrām stundām 19 minūtēm un 42 sekundēm. Vācijas riteņbraucējam šī ir jau 13.uzvara kādā no pasaules lielāko trīs velobraucienu posmiem.

Tikmēr otrais ceturtdien bija itālis Mateo Peluči, kurš ir Saramotina komandas biedrs IAM vienībā, bet trešais bija vēl viens itālis Saša Modolo no "Lampre-Merida".

Saramotins savukārt finiša līniju šķērsoja 69.vietā, arī finišu sasniedzot lielajā grupā, tāpēc viņam ar uzvarētāju vienāds laiks.
Velobrauciena kopvērtējumā līdera godu saglabājis divkārtējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" uzvarētājs spānis Alverto Kontadors ("Tinkoff - Saxo"), kurš par divām sekundēm apsteidz Itālijas sportistu Fabio Aru no skandalozās "Astana" vienības. Trešais joprojām ir austrālietis Ričijs Porte ("Sky"), kurš no Spānijas sportista atpaliek par 20 sekundēm.

Saramotins tikmēr atrodams kopvērtējuma 186.vietā, līderim zaudējot vienu stundu 25 minūtes un trīs sekundes.

Kopumā šogad "Giro d'Italia" velobraucienā tiks veikts 21 posms, bet sacensības noslēgsies 31.maijā.

Kāds no Latvijas riteņbraucējiem šajā velobraucienā piedalās pēc trīs gadu pārtraukuma.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Kolumbijas riteņbraucējs Nairo Kvintana, kurš šogad sacensībās nepiedalās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!