Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Andris Smirnovs no "Rietumu-Delfin" komandas sestdien izcīnīja trešo vietu Igaunijas divu dienu velobrauciena (UCI kat.2.1) otrajā posmā.

Kā pirmais 150 kilometrus garās distances finišu šķērsoja itālis Matia Gavaci no "Amore & Vita - Selle SMP" komandas, to paveikdams pēc trim stundām, 28 minūtēm un 35 sekundēm.

Smirnovs finišēja kopā ar uzvarētāju lielajā grupā, klasificējoties trešajā pozīcijā. Šajā grupā 25.vietā finišēja arī Viesturs Lukševics no "Alpha Baltic - Maratoni.lv" komandas un "Rietumu-Delfin" pārstāvošie igauņi Pēters Prūss un Reijo Pūms, kuriem attiecīgi 33. un 40.vieta.

Tikmēr Andris Vosekalns no "Rietumu-Delfin" bija 46.vietā, atpalikdams 27 sekundes. Uzvarētājiem vairāk nekā minūti zaudēja Deins Kaņepējs un Krists Neilans (abi - "Rietumu-Delfin"), kuriem attiecīgi 50. un 51.pozīcija. Savukārt 57.vietā bija Kristofers Rācenājs ("Alpha Baltic - Maratoni.lv"), bet 73. un 74.pozīcijā ierindojās viņa komandas biedri - attiecīgi Mārtiņš Trautmanis un Māris Bogdanovičs. Tikmēr 80.vietā bija Aleksandrs Rubļevskis ("Rietumu-Delfin"), kamēr Armands Bēcis ("Rietumu-Delfin") un Kaspars Serģis ("Alpha Baltic - Maratoni.lv") finišu nesasniedza.

Kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva pirmajā posmā triumfējušais mājinieks Martins Lāss, bet Smirnovs noslēdza pirmo desmitnieku, līderim piekāpjoties par 53 sekundēm. Prūss tikmēr bija 20.vietā, Vosekalns 43., Kaņepējs 49., Neilands 50., Pūms 61., Trautmanis 63., Bogdanovičs 64., Rācenājs 74. un Rubļevskis 83.pozīcijā.

Savukārt "Grand Prix de Plumelec-Morbihan" vienas dienas velobraucienā (UCI kat.1.1) Francijā, kur sportistiem bija jāmēro 182 kilometrus gara distance, finišu nesasniedza Latvijas riteņbraucējs Jānis Dakteris no "Differdange-Losch" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!