Foto: Publicitātes foto

Pēc gada pārtraukuma par Latvijas čempionu šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā svētdien Dobelē kļuva Aleksejs Saramotins.

196,7 kilometru garās distances finiša sprintā Saramotins bija ātrāks pār Kristu Neilandu, kurš tādējādi ieguva Latvijas U-23 čempiona titulu un Latvijas vicečempiona titulu.

Sportisti sacensības veica septiņus apļus pa Dobeles apkārtni. Jau ar pirmajiem metriem izveidojās līderu desmitnieks, kuru pārsvars vienubrīd sasniedza četras minūtes. Tomēr lēnām līderu pārsvars zuda, pateicoties aktīvai Alekseja Saramotina un Gata Smukuļa darbībai.

Priekšpēdējā aplī līderus citi braucēji noķēra, bet, iesākoties pēdējam aplim, izveidojās jauns līderu trio - Toms Skujiņš, Emīls Liepiņš un Viesturs Lukševics. Neveiksme neilgi pēc pēdējā apļa sākuma piemeklēja Liepiņu, kuram nācā atvadīties no cīņas par čempiona godu. Pēdējā aplī Skujiņa un Lukševica pārsvars sasniedza vairāk nekā minūti, taču duets nespēja to noturēt. Mazāk nekā desmit kilometrus pirms finiša līderi tika noķerti un viss izšķīrās finiša spurtā, kurā ātrāks bija Saramotins.

Portāls "Delfi" no sacensību vietas Dobelē piedāvāja teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!