Foto: Publicitātes foto

Lai noskaidrotu, kas īsti ir mākslīgais intelekts (MI), par ko šodien visi runā, un kā tas ietekmē mūsu ikdienu, uzņēmējs Armands Broks sava podkāsta "Virziens" otrajā epizodē 7. maijā diskutē ar Latvijas jaunuzņēmuma "Asya" līdzdibinātāju un mākslīgā intelekta pētnieku Ēvaldu Urtānu.

Broks un Urtāns spriedīs par to, kāpēc tieši šobrīd mākslīgā intelekta tēma ir kļuvusi tik aktuāla, cik liela ir šo speciālistu kopiena Latvijā, kāpēc mākslīgo intelektu nevar ignorēt un kas notiks, ja valsts līmenī šī tehnoloģija netiks izmantota.

Broks ir pārliecināts, ka šobrīd mums kā meteorīts tuvojas mākslīgais intelekts. Tāpēc šī saruna ir veltīta šīs tehnoloģijas izprašanai. Sarunas sākumā Urtāns paskaidros, kas ir mākslīgais intelekts, kā tas atšķiras no citām tehnoloģijām, vai tas līdzinās cilvēka smadzenēm un kāpēc to var uzskatīt par cilvēka spēju paātrinātāju. Tāpat viņš minēs piemērus, kā mākslīgais intelekts jau šodien ir klātesošs mūsu ikdienā, pašiem to pat neapzinoties, piemēram, iepērkoties internetveikalā un izmantojot sociālos medijus. Urtāns pastāstīs arī par to, ka šobrīd tik populārais "Chat GPT" ir tikai mākslīgā intelekta aisberga redzamā daļa.

"Mākslīgais intelekts ietekmēs dažādus procesus visās nozarēs – veselībā, izglītībā, ražošanā, drošībā, biznesā. Šī ir ceturtā industriālā revolūcija. Pareizi izmantots, mākslīgais intelekts var izglābt Latviju," uzskata Broks.

Viņa skatījumā mākslīgais intelekts ir lietussargs, kas aptver visu, kas Latvijai ir nepieciešams: "Šī tehnoloģija ir kā divritenis, kas jau ir izgudrots – visa pasaule tagad iegulda daudz naudas mākslīgā intelekta izstrādē. Mums tādas naudas nav – taču mums ir visas iespējas arī mācīties to vislabāk izmantot."

Finanšu tehnoloģiju grupas "Twino" dibinātāja un nekustamā īpašuma kompānijas "Vilia" vadītāja Armanda Broka podkāsta "Virziens" diskusija, kuras viesis ir mākslīgā intelekta pētnieks un jaunuzņēmuma "Asya" līdzdibinātājs Ēvalds Urtāns, notiks 7. maijā plkst. 10.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!