Foto: Publicitātes foto
Trešdienas rītā pēc Latvijas laika Ķīnas pilsētā Šaošanā tika aizvadīts UCI 2.1 kategorijas daudzdienu velobrauciena "Tour of China 2" trešais posms. 127,8 kilometru garajā distancē otro posmu pēc kārtas uzvarēja Nikolass Marīnī, bet no Latvijas komandu pārstāvjiem labāko desmitniekā iekļuva "Rietumu – Delfin" riteņbraucēji - Tomass Vaitkus un Armands Bēcis - kuriem attiecīgi astotā un devītā vieta.

Daudzdienu velobrauciens "Tour of China 2" trešdien Ķīnā turpinājās ar 127,8 kilometru garu trešo posmu. Arī šeit, līdzīgi kā vakar, distance tika sadalīta apļos. Kopumā riteņbraucēji veica deviņus apļus Šaošanas pilsētā. Katrā no apļiem bija jāpievar divi kāpumi. Dienas laikā notika atrāvieni. Aktīvi brauca arī abu Latvijas komandu - "Rietumu - Delfin" un "Alpha Baltic/ Maratoni.lv" komandu sportisti. Emīls Liepiņš nopelnīja bonusa punktus starpfinišos. Lai vai kā, arī šoreiz uzvarētāja liktenis noskaidrojās lielās grupas finišā.

Tāpat kā vakar, arī šoreiz nepārspēts palika Itālijas Pro kontinentālās komandas "Nippo - Viņi Fantini" riteņbraucējs Nikolass Marīnī. 21 gadu vecais braucējs, kuram šis ir pirmais gads tik augsta mēroga komandā, aiz muguras atstāja Krievijas pārstāvi Borisu Šiļevski un līdzšinējo kopvērtējuma līderi Mattia Gavazzi. No Latvijas vienību pārstāvjiem lielās grupas priekšpusē izšķirošajos mirkļos atradās trīs braucēji. Demonstrējot labu stabilitāti visus sacensību garumā, Tomass Vaitkus šajā posmā bija astotais, bet uzreiz aiz viņa ierindojās Armands Bēcis, kuram devītā pozīcija. 11. tikmēr palika Māris Bogdanovičs no "Alpha Baltic/ Maratoni.lv" komandas.

Lielu darba apjomu līdz finišam paveica arī pārējie latviešu komandu riteņbraucēji. No "Rietumu - Delfin" pārstāvjiem 40. vietā tika ierindots Emīls Liepiņš, 43. bija Deins Kaņepējs, 48. Larss Pria, bet 69. Andris Vosekalns. Viesiem tāds pats laiks kā uzvarētājam.

Tikmēr no "Alpha Baltic/ Maratoni.lv" pārstāvjiem 19. bija Mārtiņš Savickis, 70. Viesturs Lukševics, 79. Vitālijs Korņilovs, 98. Kristofers Rācenājs, 105. Kaspars Serģis.

Kopvērtējumā pēc puses no velobrauciena posmiem līderis joprojām ir Gavazzi, kurš par četrām sekundēm apsteidz Marīnī. Pateicoties aktivitātei šajā posmā un nopelnītajām bonusa sekundēm, uz 11. vietu pacēlies Emīls Liepiņš (+00:00:21 ai līdera). 21. ir Tomass Vaitkus (+00:00:24). No "Alpha Baltic/ Maratoni.lv" riteņbraucējiem visaugstāk atrodas Māris Bogdanovičs, kuram 26. pozīcija. Smagāks pārbaudījums riteņbraucējus sagaida rīt, kad 130 kilometru garajā distancē būs jāpievar vairāki nopietnāki kāpumi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!