Foto: AFP/Scanpix
Latvijas profesionālais riteņbraucējs Toms Skujiņš no spēcīgās "Cannondale" komandas otrdien ar 18. vietu iesāka Francijā notiekošo velobraucienu "Tour Cycliste International La Provence" (UCI kat.2.1).

169 kilometrus garajā pirmajā posmā uzvaru guva francūzis Tomā Voklērs no "Direct Energie" vienības, kurš par septiņām sekundēm apsteidza čehu Petru Vakoču ("Etixx - Quick Step").

Tikmēr Skujiņš finišēja grupiņā, kas distanci noslēdza 55 sekundes aiz uzvarētāja.

Pirmais "Tour La Provence" posms izcēlās arī virkni dažādu kāpumu, no kuriem lielākie sniedzās 760 metru augstumā virs jūras līmeņa. Netrūka arī īsāku, bet stāvāku pauguru. Distances pirmajā daļā izveidojās atrāviens, kurā iesaistījās seši sportisti, tostarp arī titulētais Voklērs. 100 kilometrus pirms finiša pārsvars pār sekotājiem līderu grupai sasniedza trīs minūtes un 15 sekundes, bet 40 kilometrus līdz finišam grupai izdevās samazināt atstarpi līdz divām minūtēm un 40 sekundēm.

Tuvojoties izšķirošajiem mirkļiem, atstarpe turpināja dilt, bet desmit kilometrus pirms finiša vienīgais no atrāviena pārstāvjiem priekšā atradās Voklērs. Francūzis turēja nelielu vadību pār sekotājiem, kuri smagajā distancē jau bija sadalījušies mazākās grupās. Viss izšķīrās pēdējā kilometra kāpumā, kura stāvums sasniedza 15 procentus. Spraigā cīņā Voklērs spēja nosargāt savu nelielo vadību un izcīnīt varenu solo uzvaru.

Arī kopvērtējumā pašlaik Skujiņš Voklēram zaudē 55 sekundes.

Velobraucienā būs četri posmi, un tas noslēgsies ceturtdien.

Kā zināms, Skujiņam šī ir pirmā sezona Pasaules tūrē. Viņš oktobrī pievienojās ASV bāzētajai Pasaules tūres vienībai "Cannondale", noslēdzot līgumu uz divām sezonām. Janvāra beigās viņš piedalījās četrās sacensībās Spānijā, bet pagājušajā nedēļas nogalē Francijā ieņēma 39.vietu divu dienu velobraucienā "Tour Cycliste International du Haut Var-matin" (UCI kat.2.1).

Jau ziņots, ka Skujiņu atzina par aizvadītā gada labāko Latvijas riteņbraucēju. Pērn viņš pārstāvēja ASV kontinentālo vienību "Hincapie", ar kuru izdevās uzvarēt Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) Amerikas tūres sezonas noslēguma kopvērtējumā.

Šosezon Latvijai ir trīs pārstāvji UCI Pasaules tūrē. Kā zināms, Aleksejs Saramotins jau ceturto gadu pēc kārtas turpina pārstāvēt Šveices komandu IAM, bet Gatis Smukulis pievienojies spēcīgajai Kazahstānas komandai "Astana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!